EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

11:53 AM

HORA BENIDORM

24ºC

Poc núvol

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

'La Barqueta' continua recopilant tradició a través de les donacions desinteressades dels veïns

'Xiquets i xiquetes de comunió', 130 anys de la història de Benidorm

07 juny 2021
‘Xiquets i xiquetes de comunió’, 130 años de la historia de Benidorm

Els locals de l'Associació Cultural Recreativa 'La Barqueta', al carrer Tomás Ortuño, exposa des de hui i durant dos setmanes l'exposició fotogràfica retrospectiva 'Xiquets i xiquetes de comunió', que reunix instantànies de xiquetes i xiquets de Benidorm en un dia tan assenyalat en la infància, segons la tradició catòlica, el de la primera comunió.

L'associació mostra un total de 890 imatges. Des de finals del segle XIX fins a les últimes dècades del XX. Una col·lecció que 'La Barqueta' ha anat recopilant durant els últims mesos en què la pandèmia ha impedit la normal realització de les seues activitats i que convertixen les reduïdes dimensions del seu local en fragment de la història de la ciutat.

Els regidors de Cultura i Festes, Jaime Jesús Pérez i Jesús Carrobles, han recorregut al costat del president 'La Barqueta', Francisco Llorens, Paco Rosera, i altres membres de la seua directiva, els panells on s'amunteguen centenars de fotografies, moltes d'estudi, protagonitzades per xiquets i xiquetes en aqueixa jornada, generalment el mes de maig i prèvia a la festivitat del Corpus Christi.

Llorens ha assenyalat que la recopilació d'imatges ha tingut lloc "durant les últimes setmanes i fins hui mateix ens han portat fotografies". Una compilació que no sols incidix en l'aspecte religiós, també en "l'etnològic", perquè a través de les imatges ordenades per dècades i anys "es pot veure com ha evolucionat la societat benidormera".

Amb tot el material gràfic de la mostra, 'La Barqueta' vol continuar preservant "el patrimoni històric de la ciutat" i espera després de la seua digitalització "posar-lo a la disposició de tot el poble", ha postil·lat Llorens.

‘Xiquets i xiquetes de comunió’, 130 años de la historia de Benidorm
‘Xiquets i xiquetes de comunió’, 130 años de la historia de Benidorm
‘Xiquets i xiquetes de comunió’, 130 años de la historia de Benidorm