EL TEMPS A BENIDORM ARA

01

21:19 PM

HORA BENIDORM

23ºC

Cel clar

SO 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les dos obres suposen una inversió de 2,6 milions d'euros

Benidorm licita l'execució dels dos primers projectes EDUSI: millora i accessibilitat en Foietes i Els Tolls

07 juny 2021
Benidorm licita la ejecución de los dos primeros proyectos EDUSI: mejora y accesibilidad en Foietes y Els Tolls

Estes actuacions arribaran als carrers de l'entorn de l'estació del TRAM i la zona dels Tolls més pròxima a la plaça de bous

L'Ajuntament de Benidorm ha licitat ja l'execució dels quals seran els dos primers projectes inclosos en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostingut i Integrador (EDUSI) a vore la llum: els de 'Millora de la mobilitat per als vianants i accessibilitat' en la part alta de Foietes i en la zona oest dels Tolls. La Junta de Govern Local (JGL) va aprovar el divendres la licitació de tots dos projectes, que ja està publicada en la Plataforma de Contractació de l'Estat i que en suma superen els 2,6 milions d'euros d'inversió.

L'alcalde, Toni Pérez, ha explicat que "en síntesi, l'objectiu de tots dos projectes és el mateix: potenciar la mobilitat sostenible generant voreres més amples, segures i accessibles que conviden a la ciutadania a cobrir caminant recorreguts que actualment realitzen amb els seus vehicles privats o fer-ho amb mitjans de transport alternatius com la bicicleta; al mateix temps que renovem l'escena urbana i millorem la imatge de totes dos zones". Malgrat eixe objectiu comú, ha precisat que "a l'hora de definir cada projecte s'han tingut en compte les particularitats i necessitats de cadascuna d'estes zones".

Així, el projecte de la zona alta de Foietes està valorat en 556.139,86 euros i comprén l'àmbit entre els carrers Estació, Capità Cortés, Rellonejador Ginés Cartagena i la plaça del Prelat Antonio Bayona. "Parlem d'una zona amb un important volum de residents i trànsit per als vianants per la proximitat de tres col·legis i de la Ciutat Esportiva 'Guillermo Amor' i en la qual fins hui no s'han realitzat grans intervencions de renovació de l'escena urbana".

A grans trets, l'obra preveu "augmentar la grandària de les voreres entre 50 centímetres i un metre segons la secció, reduint l'ample de la calçada dels tres carrers i adequant així les zones per als vianants a la normativa d'accessibilitat". També es renovarà el paviment i l'enllumenat, i es canalitzaran tots els serveis d'aigua i telecomunicacions. L'actuació "més emblemàtica i visual" es farà en la plaça del Prelat Antonio Bayona, que "es renovarà totalment seguint el model del pròxim carrer Polop, fent totalment accessible l'accés als habitatges, guanyant espai per als vianants i generant zones verdes i d'ombra". El termini d'execució de l'obra és d'onze mesos.

Pel que fa, a la 'Millora de la mobilitat per als vianants i accessibilitat' en Els Tolls, este projecte es traduïx en una inversió de 2.077.976,55 euros i engloba tot l'espai existent entre les avingudes Andalusia, França, Anglaterra i Itàlia, on es realitzarà "una renovació integral" que aconseguix "espai públic, accessibilitat, aigua potable, pluvials, clavegueram i enllumenat".

També en este cas, es generaran voreres més àmplies, respectant l'arbratge existent i millorant l'accessibilitat. Per a això, es proposa eliminar els dobles sentits de circulació per a guanyar espai per als vianants i reduir així al mateix temps la perillositat dels encreuaments situats en esta zona. "Guanyem en seguretat viària, comoditat, espai per als vianants, imatge i serveis en un barri residencial en el qual a més existixen diversos servicis públics i també zones escolars de gran afluència", ha agregat.

El termini d'execució d'este projecte és de quinze mesos.

Amb la licitació de tots dos projectes, "avancem–ha remarcat l'alcalde– en la tramitació i desenvolupament de nostra EDUSI, per a la qual s'ha obtingut una subvenció de fons europeus de 10 milions d'euros i en la qual hi ha recollides actuacions per un import de 23 milions, totes elles enfocades a millorar la qualitat de vida dels benidormers a través de la millora de l'accés a les tecnologies de la informació (TIC), la reducció d'emissions de CO₂, la protecció del medi ambient i la lluita contra la desigualtat i la pobresa mitjançant polítiques d'inclusió". "És un gran projecte de ciutat", ha subratllat.

Toni Pérez ha indicat que "encara que estos dos projectes són els primers que es materialitzaran, ja hem començat a tramitar altres dos actuacions de gran importància com són la construcció d'un alberg juvenil, zona d'acampada i centre d'interpretació al Parc de la Séquia Mare; i la rehabilitació de la plaça de bous i creació de nous espais culturals i socials en el seu entorn, l'obra més icònica de totes les recollides en l'EDUSI i que per la seua envergadura requerirà un major temps d'execució".

Està previst que en les pròximes setmanes es trie la proposta definitiva per a la rehabilitació de la plaça de bous i la construcció del nou edifici d'entre les 8 que han arribat a la fase final de concurs públic convocat per a la redacció del projecte bàsic i d'execució d'estes infraestructures. També en fase molt avançada està el concurs convocat en el mateix sentit per a l'alberg i centre d'interpretació en la Séquia Mare.

Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 1Edusi
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 2 Edusi
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 3 Edusi
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 4 Edusi
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 5 Edusi
Audio file