EL TEMPS A BENIDORM ARA

14

00:42 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Urbanisme i Esports lamenten que l'oposició haja impedit la cessió de sòl per a ampliar les zones esportives a Salt de l'Aigua

26 setembre 2017
Urbanismo y Deportes lamentan que la oposición haya impedido la cesión de suelo para ampliar las zonas deportivas en Salt de l’Aigua

La regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles i el regidor d'Esports, Arturo Cabrillo, han lamentat este matí que els grups de l'oposició "sabotejaren" en el ple d'ahir alguns acords aconseguits prèviament en la Junta de Portaveus pel simple fet de voler "obstruir i tractar d'afeblir l'acció de govern", a més de votar en contra d'una cessió de sòl prevista pel Pla General Municipal d'Ordenació, en la Partida Salt de l'Aigua, amb la qual s'hagueren pogut ampliar les dotacions esportives en la zona amb una pista de patinatge i una pista d'ús polivalent multi esportiva.

Les altres propostes que van arribar al Ple amb l'acord previ de la Junta de Portaveus i que també van ser rebutjades després pels membres de l'oposició es referien a la Policia Local i en elles es plantejava sol·licitar a la Conselleria que els interins de la Policia Local pogueren portar armes i donar criteris d'utilització d'autodefensa i armament als agents municipals. Caselles va subratllar que en una Junta de Portaveus "es va explicar de forma detallada per part dels tècnics però després en el ple, incomprensiblement, van demanar que es retirara de l'ordre del dia. Tot açò,-va agregar-, malgrat que es tractava no ja d'una proposta del regidor de Seguretat Ciutadana o de l'alcalde, sinó que era un acord de la Junta de Portaveus. No s'entén que en la Junta de Portaveus digueren que ho veien bé i després demanaren la seua retirada en el Ple". L'edil va destacar que ambdós qüestions només pretenen dotar de més i millors mitjans a la Policia Local de Benidorm, recordant que les dos van eixir finalment avant gràcies al vot de qualitat de l'alcalde, Toni Pérez.

Un altre punt que va prosperar gràcies al vot de qualitat de l'alcalde va ser la relació de factures extrajudicials, corresponents a 4 factures; dos corresponents a derrames de comunitats de propietaris que no es poden pressupostar perquè no s'ha previst que es vagen a produir, i les altres dos corresponents a dos adjudicacions en la mesa de contractació de les quals han estat presents els membres de l'oposició i la demora de la qual, en el cas de la de Parcs i Jardins, es va deure al fet que l'oposició va exigir la retirada del primer plec de condicions que es va elevar a Ple. "Eixa adjudicació -va explicar Caselles-, es va retardar perquè se celebraren quantes reunions va demanar l'oposició amb els tècnics de totes les àrees afectades i al final es van estimar tots els canvis que van proposar que podien ser acceptats tècnicament i jurídicament". L'altra factura aprovada amb el vot de qualitat de l'alcalde era de l'Escola Infantil 'El Tossalet', que seguint el criteri dels tècnics municipals d'Educació, es va adjudicar fent coincidir l'inici de la concessió amb el del curs escolar per a no alterar la fase d'adaptació d'uns xiquets amb edats d'un i dos anys.

Després de recalcar que la transparència és "total i absoluta en els processos de licitació i contractació", Lourdes Caselles, va subratllar que "el despropòsit de l'oposició va aconseguir el seu punt culminant" amb el vot en contra d'una acta de cessió de sòl prevista en el PGOU de 1990. Es tracta d'un sòl dotacional esportiu de titularitat privada, que el Pla General preveu la seua cessió gratuïta a l'Ajuntament mitjançant compensació del seu aprofitament amb excedents que en eixe moment hi haja en altres sectors del Pla General. Un informe tècnic de l'arquitecte municipal assenyala que en l'únic sector en el qual hi ha fins i tot excedents d'aprofitament és en el PP 1/1 Armanello, atés que la resta de sectors del primer quadrienni ja tenen tot l'excedent d'aprofitament esgotat. "Ço era una moció tècnica, no política, i l'Ajuntament està obligat a iniciar eixe procés de cessió de sòl quan ho sol·liciten els propietaris. Està previst així en el Pla General de 1990, ens obliga la Llei i lament -va concloure-, que s'hagen frustrat les expectatives de moltes persones que vénen sol·licitant la construcció d'una pista de patinatge a Benidorm".

El regidor d'Esports, Arturo Cabrillo, va resumir eixe estat d'opinió dient que era "un dia trist perquè tenia dipositada una gran il·lusió -va dir-, en què ahir s'haguera complit el tràmit de la cessió de la parcel·la en la qual anava a situar-se la pista de patinatge; instal·lacions que anaven a completar-se amb una pista d'ús polivalent multi esportiva". Cabrillo va destacar que l'esport del patinatge està sent un dels més demandats pels veïns de Benidorm, sense distinció d'edats, i com a botó de mostra va destacar que en l'escola municipal de patinatge ja no queda enguany cap plaça lliure. "Teníem l'esperança que la nova instal·lació -va dir-, ens permetria ampliar l'oferta de classes de l'escola esportiva de patinatge i atendre l'increment de demanda que hi ha en esta especialitat esportiva". Va subratllar que eixes instal·lacions municipals hagueren permés dotar de més seguretat als seus practicants i oferir-los millors condicions per a la pràctica del seu esport.

El regidor d'Esports va qualificar d'"incomprensible, que els grups de l'oposició, que sempre presumixen de portar la bandera de la promoció de l'esport s'oposaren al fet que Benidorm puga comptar amb una instal·lació esportiva de la qual manquem i que estan reclamant tants veïns de la ciutat".