EL TEMPS A BENIDORM ARA

18

09:36 AM

HORA BENIDORM

26ºC

Intervals de núvols

E 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

25%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Cada any es llancen a la mar tones d'envasos, productes d'un sol ús, bosses i microplàstics

Una exposició per a salvar la mar del plàstic

02 agost 2021
¿Mar o plástico? Tú decides
¿Mar o plástico? Tú decides

L'Ajuntament de Benidorm, en col·laboració amb l'Institut d'Ecologia Litoral i la Diputació d'Alacant, ha instal·lat a la Casa del Fester 'Diego Cano Enguera' l'exposició 'Mar o plàstic? Tu decidixes' amb el propòsit de conscienciar a la societat d'este problema mediambiental.

La regidora de Medi Ambient i Platges, Mónica Gómez, al costat del director científic de l'Institut d'Ecologia Litoral, Gabriel Soler i tècnics de la institució i de l'Ajuntament han recorregut la mostra que s'ha estrenat a Benidorm, però que més endavant es traslladarà a altres localitats de la Costa Blanca, instituts i universitats.

"El plàstic, els microplàstics –ha dit Mónica Gómez– constituïxen un greu problema ambiental que assota al planeta. Amb esta exposició es pretén cridar l'atenció, especialment dels més joves, i buscar la implicació social per a disminuir i erradicar el seu ús en la nostra vida quotidiana. Cada any es llancen a la mar tones d'envasos, productes d'un sol ús, bosses i microplàstics que afecten l'equilibri del planeta. No hem de permetre-ho".

Gómez ha recordat que Benidorm depén "estretament de les seues platges i del medi ambient" pel que "tots hem de sumar esforços per a reduir la contaminació, començant per les persones i després les administracions públiques i les empreses". L'edil ha posat l'accent que "una bona manera de prendre partit" seria "canviant els nostres hàbits de consum de manera proactiva" per a aconseguir l'erradicació dels microplàstics en la mar.

Per part seua, Gabriel Soler, ha insistit en l'objectiu de conscienciar a la societat. Per a això, la mostra s'ha dividit en dos parts. "En la primera –ha detallat– s'exposa el problema del microplàstic en el medi marí" i en la segona "parlem de què podem fer cadascun de nosaltres per a previndre els microplàstics en la mar".

Soler s'ha posicionat a favor fabricar menys plàstic en el món. "El que hem de fer com a usuaris –ha dit– és demandar menys productes que vinguen amb plàstics". És important, ha insistit. "Intentar reciclar o reutilitzar la quantitat més gran possible i procurar usar en la nostra vida quotidiana altres elements que puguen ser alternatius" al seu ús.

La mostra 'Mar o plàstic? Tu decidixes' està formada per panells i tòtems multicubs, acompanyats per un vídeo explicatiu. L'entrada és totalment gratuïta i romandrà fins a final d'agost a la Casa del Fester.

¿Mar o plástico? Tú decides
¿Mar o plástico? Tú decides
Audios relacionados
Corte de voz Mónica Gómez #1
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz Mónica Gómez #2
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz Gabriel Soler #3
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz Gabriel Soler #4
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz Gabriel Soler #5
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz Mónica Gómez #6
Audio file