EL TEMPS A BENIDORM ARA

14

00:43 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

'Un esteta renaixentista' s'obri este dimecres i aborda l'estreta relació del marí amb Benidorm, la seua dilatada trajectòria professional i el seu defensa de les arrels i tradicions

Una exposició en el Boca del Calvari revisita la figura del polifacètic almirall Julio Guillén Tato

12 desembre 2022
Exposición de Julio Guillén Tato

Enguany es complixen cent vint-i-cinc anys del seu naixement i mig segle de la seua defunció.

Benidorm estrena este dimecres, 14 de desembre, nova exposició en el Museu Boca del Calvari, una mostra "molt gràfica" que "revisita la figura del polifacètic almirall En Julio Guillén Tato". Així ho ha avançat hui l'edil de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer, que ha indicat que 'Julio Guillén Tato. Un esteta renaixentista' vol "acostar a la població local i visitant qui va ser Guillén Tato, recórrer la seua dilatada trajectòria professional, recordar el seu defensa i contribució al manteniment de les arrels i tradicions, i abordar la seua estreta i prolífica relació amb la nostra ciutat, que es va confirmar amb la seua designació com a Fill Adoptiu".

Pellicer ha indicat que "el marí i historiador Julio Guillén Tato va ser un apassionat de la mar i de Benidorm, on en les seues temporades d'estiueig sempre va ser un veí més, primer a la seua casa del carrer Sant Faç i posteriorment en l'Almafrà".

Director del Museu Naval i membre de la Reial Acadèmia de la Llengua i de la d'Història, entre altres càrrecs i ocupacions, Guillén Tato va ser, a més, "una de les persones més compromeses amb el primer desenvolupament de Benidorm, treballant braç a braç amb l'alcalde Pedro Zaragoza emprenent accions entusiastes i altruistes que van afavorir avanços i millores en l'àmbit de servicis i espais a partir dels anys cinquanta".

Exemple d'això, ha assenyalat, són "la mediació de l'almirall perquè es creara un nou grup escolar a Benidorm o els terrenys que va cedir a l'Ajuntament per a ampliar la plaça de la Senyoria, en el disseny de la qual es va implicar personalment, com també va fer amb la remodelació del carreró dels Gats o la Costanera del Vaixell".

Per tant, ha aprofundit, "la petjada de l'almirall continua estant molt present al Benidorm actual" i "per això, es planteja esta exposició en un any molt significat, en el qual es complixen cent vint-i-cinc anys del seu naixement i 50 des de la seua defunció".

Pellicer ha explicat que "a través d'esta mostra volem també donar a conéixer-la figura de Guillén Tato a les noves generacions, que jugaran un paper destacat en este projecte, ja que s'ha previst una col·laboració amb l'alumnat de Batxillerat Artístic de l'IES Pere M. Orts i Bosch i que complementarà la mostra".

L'edil ha convidat a la ciutadania a "visitar esta exposició, que s'inaugura el dimecres a les 19.30 hores, i descobrir a un personatge prolífic que també va destacar en l'estudi i aportació a l'heràldica o a la cartografia; que en la seua passió per Benidorm va atraure les nostres platges el rodatge d''Alba Amèrica'; i al qual el diari ABC va incloure en la seua sèrie 'Espanyols Cèlebres'".

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Ana Pellicer
Audio file