EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

21:00 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Poc núvol

N 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'actuació tindrà un termini d'execució de sis mesos i un pressupost de licitació d'1,5 milions.

Benidorm inicia la renovació de les estacions de bombament i les conduccions de Severo Ochoa i Serra Gelada

12 desembre 2022
Benidorm inicia la renovación de las estaciones de bombeo de Severo Ochoa y Sierra Helada para acabar con las continuas averías.

L'Ajuntament de Benidorm començarà este mateix mes de desembre una intervenció vital per al tractament de les aigües residuals de la localitat. Es tracta de la renovació de les estacions de bombament de Severo Ochoa i Serra Gelada i la necessitat de fer-ho es dega a les nombroses avaries que s'han registrat al llarg dels anys en el tram del carrer Nàpols.

Esta intervenció porta aparellada la reparació del tram d'impulsió danyat en l'estació de Severo Ochoa, així com la creació d'una rotonda en la intersecció del Camí de Torreros amb Severo Ochoa.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, que ha visitat este matí la zona acompanyat per l'edil de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, enginyers municipals i de la concessionària Hidraqua, ha indicat que el motiu d'esta actuació "és pel fet que en estos moments només tenim una línia d'impulsió en lloc de dos, a causa de les contínues avaries, per la qual cosa si es trencara la que hi ha ens quedaríem sense cap i les aigües residuals anirien a parar a la mar. Això és el que pretenem evitar".

Els treballs començaran este mateix mes de desembre i tindran un termini d'execució de sis mesos, segons figura en el projecte. El pressupost de licitació ascendix a 1.511.570,91 euros i serà finançat per la concessionària de la gestió del Cicle de l'Aigua, Hidraqua, amb càrrec als fons d'inversió.

La intervenció consistirà en el condicionament de l'estació de bombament de Severo Ochoa, el canvi de les bombes actuals i dels quadres elèctrics, a més de la modificació d'alguns elements per a la millora del funcionament de l'estació.

També se substituirà un tram d'uns 300 metres de l'actual canonada que discorre per Severo Ochoa en el tram entre el Camí de Torreros al carrer Nàpols per una canonada de 700 mil·límetres de fosa dúctil i recobriment interior de polietilé. Com ja s'ha dit, els primers treballs començaran este mes i les afeccions s'aniran comunicant als residents a mesura que avancen les labors. El mateix es farà amb les possibles modificacions en el trànsit rodat en el tram afectat.

Toni Pérez ha incidit que es tracta d'una actuació "fonamental" per al tractament de les aigües residuals de Benidorm "que es complementa i continua altres inversions que hem realitzat en diferents punts de la ciutat per a aconseguir la millor gestió possible de l'aigua. Una vegada finalitzada tornarem a comptar amb dos línies d'impulsió amb plenes garanties de funcionament".

L'alcalde, no obstant això, ha lamentat que "ni el Ministeri ni la Conselleria invertixen a Benidorm el que els correspon i al final és la ciutat la que ha de fer-se càrrec de la falta d'inversió de totes dos administracions". En eixe sentit ha reiterat les seues crítiques a l'EPSAR, dependent de la Conselleria, "que no invertix a la ciutat a pesar que cada any rep més de quatre milions dels benidormers".

D'altra banda, i com a actuació de millora, el projecte inclou la construcció d'una nova rotonda en la intersecció del Camí de Torreros amb Severo Ochoa, a l'altura de la coneguda 'Corba del Xiquet'.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file