EL TEMPS A BENIDORM ARA

11

09:40 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Aquesta jornada de donació de sang i medul·la es desenvoluparà aquest divendres, 28 de maig, en horari de matí i vesprada

Torna la 'Festa de la Solidaritat' de l'Associació de Penyes, que compleix 20 edicions

25 maig 2021
Vuelve la ‘Festa de la Solidaritat’ de l’Associació de Penyes, que cumple 20 ediciones

Després de l'aturada imposada l'any passat per la pandèmia, l'Associació de Penyes 'Verge del Sofratge' reprén seu tradicional 'Festa de la Solidaritat', una jornada de donació de sang i medul·la que "complix ja 20 edicions", segons han indicat hui el regidor de Festes, Jesús Carrobles, i el president de l'entitat festera, Adrián Romero.

Organitzada de la mà del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana, la 'XX Festa de la Solidaritat' tindrà lloc este divendres, 28 de maig, a l'Ajuntament de Benidorm en horari de 09.30 a 13.30 hores i de 16.30 a 21.00 hores.

L'edil de Festes ha destacat que "en les 19 edicions anteriors s'han registrat un total de 2.779 donacions, de les quals 435 van ser fetes per nous donants". "Després d'una primera experiència en la 'Festa de la Solidaritat', un percentatge molt important d'aqueixos nous donants acudixen posteriorment a altres crides que realitza el Centre de Transfusions al llarg de l'any, estenent així la seua solidaritat més enllà d'esta cita", ha subratllat.

Carrobles ha animat a la ciutadania i especialment al col·lectiu penyista "a sumar-se a esta acció solidària, demostrant que Benidorm és solidària; alguna cosa que ha quedat palés en les anteriors edicions de la '*Festa de la *Solidaritat, una proposta que s'ha exportat ja a altres localitats de la província". L'edil s'ha mostrat convençut que "Benidorm es bolcarà" amb esta donació de sang, que "sempre és necessària, però que ara ho és encara més després de les circumstàncies que hem viscut".

Des del Centre de Transfusions han agraït "el compromís i il·lusió mostrada per l'Associació de Penyes; així com "el suport i excepcionalitat" de l'Ajuntament i de la població de Benidorm, que "fan que siga possible aconseguir les donacions de sang necessàries en estos moments, i que es xifren a unes "250 diàries" per a "atendre la demanda dels hospitals".

Així mateix, des del Centre de Transfusions "es continua mantenint el control d'accés amb la finalitat d'evitar cues, s'aplica gel hidroalcohòlic als donants i s'assegura la distància de seguretat entre els donants per a garantir, en tot moment, una donació segura". A més, "existix la possibilitat que els donants concerten cita a través del correu electrònic de l'Associació de Penyes: apvsbenidorm@gmail.com.

Els requisits per a donar són tindre: "una edat compresa entre els 18 i els 65 anys", "estar bé de salut, "desdejunar amb normalitat i acudir a la cita ben hidratats", "pesar més de 50 quilograms", i portar DNI o el permís de conduir. Una vegada realitzada la donació, els participants rebran aliment sòlid i líquid i, els primers que acudisquen podran emportar-se "una polsera de donant com a obsequi fins a fi d'existències".

Per participar d'esta jornada, cada donant rebrà un obsequi també una entrada per a un concert i per al 'kàrting Finestrat'. La jornada comptarà amb un convidat de luxe per a "animar l'esdeveniment": la presència de la 'Legion 501 Spanish Garrison".

Audios relacionados
Jesús Carrobles - Festa Solidaritat 1
Audio file
Audios relacionados
Jesús Carrobles - Festa Solidaritat 2
Audio file
Audios relacionados
Jesús Carrobles - Festa Solidaritat 3
Audio file