EL TEMPS A BENIDORM ARA

09

05:25 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'any del seu 40 aniversari, l'Agrupació Coral ha rebut la Distinció Cultural 'Ciutat de Benidorm'

Toni Pérez reclama a les Administracions en el 9 d'octubre una "profunda reflexió sobre la importància i realitat del Turisme"

09 octubre 2021
Benidorm ha conmemorado esta mañana el Dia de la Comunitat Valenciana
Benidorm ha conmemorado esta mañana el Dia de la Comunitat Valenciana

Benidorm ha commemorat este matí el Dia de la Comunitat Valenciana en un ple institucional que, davant la previsió meteorològica adversa, s'ha celebrat en el Saló de Plens de l'Ajuntament i que també ha pogut seguir-se des de la Sala d'actes i per reproducció en continu. Un ple presidit per l'alcalde, Toni Pérez, i al qual han assistit, entre altres, el diputat nacional Agustín Almódobar; el director general de Turisme, Herick Campos; representants dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat; les reines de les Festes Majors Patronals, Paula Pérez i Sofía Fuster; així com guardonats amb la Distinció Cultural 'Ciutat de Benidorm' i entitats cíviques, empresarials, socials i festeres de la ciutat.

En esta cita, l'alcalde ha reclamat a les administracions públiques "compromís" i "una profunda reflexió sobre la importància i realitat del Turisme, fins i tot més enllà del que esta activitat suposa com un vector econòmic", especialment en un moment com l'actual marcat per molts mesos de pandèmia. Un Turisme, ha afirmat, que és "vacuna emocional i cultural, i element recuperador de normalitat en les nostres vides".

Durant la seua intervenció, Toni Pérez ha tingut un record "entranyable i des del cor amb els qui no han pogut superar" la Covid-19 o "l'han patida amb crueltat". Al costat d'este record, "un agraïment sincer, i cada dia més grans, als qui continuen dedicant hores i torns a atendre la lluita contra la pandèmia"; i "un aplaudiment enfervorit per a tots els professionals –sense distinció– que han estat i seguixen en la brega diària per a procurar minimitzar el seu impacte en les nostres vides".

L'alcalde ha destacat que "Benidorm porta, des del minut zero, compromés amb les seues gents i activitats, amb les famílies, amb les seues empreses i negocis, amb l'esforç audaç de tots i cadascun per tirar avant". "Hem atés l'urgent i l'important –ha agregat–, però per damunt de tot i primer, a les persones".

En tots estos mesos, ha subratllat, "hem demostrat capacitat de resiliència i de saber treballar, enfocar les situacions i aportar solucions", i en estos moments "podem exhibir gestió confirmada per xifres que han permés superar situacions particulars i col·lectives mai imaginades".

En "el dia gran de la Comunitat Valenciana", Toni Pérez ha volgut enarborar "al costat de la nostra Senyera" les banderes "de l'optimisme i la resiliència" tan pròpies de Benidorm, una ciutat que "sobre la base de les bondats que la Naturalesa li ha donat, ha forjat el seu futur a base d'esforç, treball, obstinació, capacitat d'acolliment, superació i tolerància" conformant-se com a "líder turístic".

L'alcalde ha situat com a "premisses que configuren esta singular data", el "defensar el paper del nostre poble dins de la identitat valenciana", el "reclamar sempre el que per dret ens pertany" i el "no oblidar d'on venim ni on anem".

Toni Pérez ha apostat per "perseverar per a anar més enllà, sense renunciar mai a millorar el futur dels qui venen darrere" en "una terra d'oportunitats" i que "sempre ha donat més que ha rebut i, així i tot, contínua impertèrrita anant a més" i "sent millor".

Així mateix, ha reafirmat el compromís "ple i lleial" de la ciutat amb la Comunitat Valenciana; i després d'"exigir reciprocitat" ha assegurat "que el nostre empenyiment anirà sempre a més, fent pàtria des de la lleialtat i defensant la nostra identitat" perquè "som Benidorm".

Finalment, l'any del centenari del naixement de Pere Maria Orts i Bosch, l'alcalde ha reproduït unes paraules del Premi de les Lletres Valencianes dirigides a Benidorm i les seues gents. "Al poble de Benidorm li desitge que continue sent Benidorm, que vagen molt atents en no perdre el que són, perquè una cosa és el número d'habitants, les torres més altes d'Europa i tot el que es vullga, però la verdadera essència és l'essència de les persones, de la manera de ser, de la manera de pensar i de tindre una personalitat". Una essència que, segons Pere M. Orts, "és fruit de molts anys d'història i de generacions que han viscut allí. I això és molt difícil de refer si es perd, que no es refà".

Toni Pérez durante su intervención.
Toni Pérez durante su intervención.

Prèviament al discurs institucional de l'alcalde, s'ha procedit al lliurament de la Distinció Cultural 'Ciutat de Benidorm', que en este 2021 ha recaigut en l'Agrupació Coral de Benidorm. El president de la Comissió Tècnica encarregada d'este guardó, el catedràtic Rafael Alemany, s'ha referit a la "brillant i meritòria trajectòria" de l'entitat al llarg dels seus quaranta anys d'història, temps en el qual "ha impregnat el teixit social i musical benidormer" i en el qual ha "contribuït a projectar" la "realitat cultural" de Benidorm "dins i fora d'Espanya".

Des del seu naixement en 1981, amb un doble concert en el desaparegut Cinema Capitol, "el currículum de la Coral ha construït un llarg repertori amb diversos concerts tant a Benidorm com fora de la nostra geografia local", amb actuacions en "les quals les veus de la Coral s'han sentit" en diferents llocs d'Espanya i també en països europeus com Alemanya, Bèlgica, Itàlia o França.

A més, durant molts anys l'Agrupació Coral va organitzar diverses activitats que van enriquir l'activitat cultural de Benidorm, com la Setmana de la Música Sacra de Benidorm, "excel·lent iniciativa de primera magnitud i gran projecció"; o conjuntament amb l'Ajuntament el Certamen Escolar de Cant Coral.

Durant el seu relat, Rafael Alemany s'ha referit als directors i persones que han presidit l'Agrupació Coral al llarg de la seua història, incidint en la seua actual presidenta, Beatriz Farach, qui ha rebut la Distinció de mans de l'alcalde.

Després de rebre el guardó, Farach ha recordat a tots als qui han format part de l'Agrupació durant estos quaranta anys, "companys" que han compartit "llums i ombres" i que han configurat "alguna cosa més que un conjunt de persones que canten", ja que la Coral ha sigut també un "espai de construcció cívica de Benidorm". Així, ha afirmat que amb la seua pertinença a esta entitat "homes i dones" s'han acostat "a les nostres arrels" i han trobat "una manera de ser i sentir-se de Benidorm", sabent que "ser de Benidorm té també les seues exigències".

Agrupación Coral.
Agrupación Coral.

La presidenta de l'Agrupació Coral ha destacat "l'esforçada promoció de la música i la cultura" i "del patrimoni cultural valencià en particular" realitzada per l'entitat al llarg de la seua trajectòria; i ha assegurat que una vegada superats els pitjors moments de la pandèmia, que han afectat l'activitat de la Coral, "tornem a veure amb esperança el futur", sensació que reforça la *Distinció rebuda hui, la qual ha agraït i de la qual ha destacat la seua "voluntat d'il·lusionar".

L'alcalde, per part seua, ha traslladat que amb la concessió d'esta Distinció l'Ajuntament i la ciutat volen expressar la seua "consideració" cap a la "labor diària, contínua i esforçada" de l'Agrupació Coral per "quatre dècades portant el nom i la veu de Benidorm pertot arreu". Després de reconéixer l'aportació de totes les persones que han presidit l'entitat, Toni Pérez s'ha referit especialment a la figura de Beatriz Farach, presidenta de la Coral en les últimes tres dècades, i que ha treballat "persistentment per a garantir la continuïtat de l'Agrupació i possibilitar, amb la trentena de membres que actualment la integren, que la Coral continue sent una realitat després de quaranta anys de vida".

Després de l'acte de hui, l'Agrupació Coral se suma a la llista d'entitats i personalitat reconegudes amb esta Distinció per la seua aportació i contribució a la promoció cultural, de la qual formen part Jaume Ferrando, l'Associació Cultural i Recreativa 'La Barqueta', 'Pep El Carreró', la Taula del Bon Profit, Pere Maria Orts i Bosch, la Colla de Xirimiters de la Marina, José Fuster 'El Mestre', la Unió Musical de Benidorm, Rafael Alemany, CEIP Ausiàs March, Miguel Ribes Sogorb, Societat Musical l'Illa, José Orozco 'Pep Xorroll', Vicente Llorca, Club de Pilota Benidorm, Jaume Antón, Pasqual Almiñana, Rafael Doménech, Francisco Amillo, Bàrbara Alemany, Francesc Xavier Llorca, Eusebi Chiner i Francisco Pérez 'Quico El Fotògraf'.