EL TEMPS A BENIDORM ARA

30

12:39 PM

HORA BENIDORM

10ºC

Cel clar

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Col·laboren amb els servicis tècnics municipals en tasques de pintura de mobiliari i d'espais urbans

Personal dels programes d'ocupació Empuju i Ecovid condicionen diverses zones de Benidorm

04 novembre 2022
Personal de los programas de empleo Empuju y Ecovid acondicionan varias zonas de Benidorm.

Al llarg dels últims onze mesos, personal dels programes d'ocupació Empuju i Ecovid han fet tasques de manteniment i condicionament d'espais públics en diferents zones de Benidorm. La regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez, ha explicat que "este personal, adscrit a l'ocupació de Manteniment de tots dos programes, han treballat agafats de la mà de la brigada de servicis tècnics municipals en accions de millora de l'escena urbana, entre elles labors de pintura de mobiliari urbà i espais públics com a parcs, zones de jocs infantils o bol·lards de les baranes de les platges".

Entre les zones en les quals han actuat estan les avingudes Beniardà, Jaume I, Russafa i Andalusia, entorn de l'Encreuament, platges de Ponent i Llevant, plaça de bous, cementeris, glorieta del Carrasco, ermita de Sanç, centres educatius, Castell, magatzem municipal o els parcs de Foietes, Aigüera i Elx.

Gómez ha recordat que el personal del programa Ecovid es va incorporar als seus llocs el 19 de novembre de 2021, mentre que els participants de l'Empuju van iniciar el seu contracte l'1 de desembre. A través de tots dos programes "l'Ajuntament ha contractat durant un any a 141 persones desocupades de totes les franges d'edat, injectant així economia en les famílies en un moment tan necessari com l'actual, on a les conseqüències econòmiques de la pandèmia s'afigen la inflació i la pujada d'una cosa tan bàsica com la cistella de la compra o l'energia".

Tant el programa ECOVID com l'Empuju compten amb finançament de fons europeus. Concretament, el programa ECOVID estava dotat amb 2 milions d'euros, dels quals l'Ajuntament aporta prop de 750.000. L'import restant, una mica més d'1,2 milions d'euros, es finança amb recursos procedents del Fons Social Europeu, a través de LABORA en el marc del Programa Operatiu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana (Avalem Experiència Plus). L'ECOVID ha propiciat 84 contractacions: 55 persones per a atenció al client en diferents departaments i instal·lacions municipals, 10 de Mantenidors d'edificis, quatre Electricistes de manteniment i reparació, set Peons forestals i huit Peons d'obres públiques.

Per la seua banda, el programa EMPUJU ha aconseguit els 1,7 milions d'euros. L'Ajuntament aporta més de 625.000 euros, complementant així la subvenció de LABORA d'1,1 milions d'euros procedents també del Fons Social Europeu dins del mateix Programa Operatiu. 57 jóvens s'han beneficiat d'este programa, en els quals a més de 16 mantenidors d'instal·lacions municipals també s'ha contractat personal qualificat per a diferents departaments.