EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

03:19 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Mobilitat obri un termini de dos mesos per a demanar les autoritzacions per a circular per Armada Espanyola

22 setembre 2016
Movilidad abre un plazo de dos meses para pedir las autorizaciones para circular por Armada Española

Tenen dret a estes autoritzacions els residents, transport urbà, i els vehicles d'emergències, servicis i càrrega i descàrrega

Instal·lat el control d'accés a Llevant del carrer Juan Rodríguez

La Regidoria de Mobilitat obrirà el 3 d'octubre un termini de dos mesos per a sol·licitar els permisos per a transitar per l'avinguda d'Armada Espanyola, una via que des del passat mes d'abril està senyalitzada com d'accés restringit excepte per a residents a causa del seu procés de conversió en zona parcial de vianants. L'edil de l'àrea, José Ramón González de Zárate, ha apuntat que esta conversió en zona parcial de vianants va ser reclamada pel Consell Veïnal i pels restauradors de la zona, i està en la línia de les mesures que s'han emprés per a "intentar que Benidorm siga molt més sostenible des del punt de vista de la mobilitat i aconseguir més zones per als vianants".

Coincidint amb el Dia sense cotxes de la Setmana Europea de la Mobilitat, este dijous s'hi han instal·lat en Armada Espanyola les càmeres amb lectors de matrícula "que en el futur immediat realitzaran el control de tots els vehicles que tinguen autorització per a circular per esta avinguda".

De Zárate ha recordat que, segons la resolució que es va signar l'abril passat, "tots els veïns de la Cala que residisquen des de la confluència de l'avinguda amb Armada Espanyola fins a la Cala de Finestrat" seran autoritzats per a circular per la primera línia de Ponent. També ho seran: els usuaris amb garatge, servicis urgents i empreses que hagen d'accedir per a poder desenvolupar la seua activitat. Així mateix, hi haurà accessos especials per a càrrega i descàrrega –en l'horari establit-, treballadors, transport públic, o servicis d'assistència habitual a residents.

L'edil ha explicat que "tots els veïns que vulguen tenir eixes autoritzacions" podran presentar la documentació corresponent en un termini "de dos mesos" a partir del 3 d'octubre, per a ser donats d'alta en el sistema. Finalitzat este termini, "entrarà en funcionament el lector de matrícules i solament passaran els cotxes que s'hagen identificat en este Ajuntament". Tota la informació relativa a les autoritzacions i documentació a aportar es podrà consultar en els pròxims dies en http://www.benidorm.org/es/ayuntamiento/concejalias/movilidad-y-trafico.

De Zárate ha detallat que estos dos mesos serviran com a "fase d'adaptació per als veïns i per a la incorporació dels residents de la zona". Així mateix, ha recalcat que si ben el sistema de lector de matrícules no estarà operatiu fins a desembre, sí que ho està l'accés i circulació limitada només a residents, per la qual cosa tots aquells vehicles que no entren dins dels paràmetres per a ser autoritzats podran ser sancionats per la Policia Local. En este sentit, ha informat que en els últims deu dies la Policia Local ja està controlant la circulació en l'avinguda.

L'edil ha afirmat que majoritàriament s'està informant els conductors i que només en casos puntuals s'ha denunciat als vehicles. Referent a açò ha aclarit que partix de les 19 denúncies cursades no estan relacionades amb la conversió en zona parcial de vianants sinó amb "aparcaments indeguts, fuita lliure en motocicletes o ciclomotors i la no utilització del cinturó de seguretat".

Control d'accessos en Juan Rodríguez

També este dijous s'hi ha instal·lat un centre de control d'accés en el carrer Juan Rodríguez, antic tram final de l'avinguda del Dr. Orts Llorca. De Zárate ha assenyalat que amb este dispositiu "aconseguim controlar l'accés de vehicles a la platja de Llevant per este vial, reduint bastant tràfic rodat en una zona ja consolidada com a per als vianants 100% però en la qual encara hi havia cotxes que es colaven i es passejaven per la primera línia de platja".