EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

04:05 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'organització ha previst dos jornades amb tallers i projeccions destinades als nous espectadors

L'Skyline Benidorm Film Festival dedica part de la seua programació al públic jove

11 juny 2021
Cartel del Skyline Benidorm Film Festival.
Cartel del Skyline Benidorm Film Festival.

La inscripció en els tallers és gratuïta i pot fer-se per correu electrònic

El públic jove tindrà el seu propi espai de creació i projecció dins de la 5a edició de l'Skyline Benidorm Film Festival, que es desenvoluparà del 25 de juny al 4 de juliol. L'organització del certamen de curtmetratges, impulsat amb el suport de la Regidoria de Cultura, ha programat diverses activitats paral·leles durant el festival orientades a "inculcar entre els jóvens la cultura i el cinema, en este cas a través de tallers i projeccions específiques", segons ha avançat hui l'edil de l'àrea, Jaime Jesús Pérez.

La directora del festival, Beatriz Hernández, ha informat que estes propostes "es concentraran en dos jornades del festival, els dies 28 i 29 de juny, compaginant-se amb l'activitat principal del certamen: la projecció dels curtmetratges de les quatre seccions a concurs".

Segons han detallat el regidor i la directora de l'Skyline, "s'han programat dos tallers gratuïts: un d'escriptura de guió, i un altre de i xarxes socials". Les inscripcions poden formalitzar-se enviant un mail a info@skylinefest.es indicant nom complet, mail de contacte i edat, i el taller o tallers en el qual es desitja participar.

El primer dels tallers tindrà lloc el dilluns 28 de juny d'11.00 a 12.30 hores en l'edifici municipal El Torrejó i serà a càrrec d'Emilio Martí, animador i artterapeuta valencià. En este taller de 'guió jove de documental animat', dirigit als qui vulguen iniciar-se en l'escriptura, s'exploraran les millors maneres de narrar experiències personals amb la potència i abast que dona l'animació cinematogràfica.

Hernández ha detallat que després del taller "es projectaran els sis curtmetratges finalistes de la Secció Estudiants i seran els assistents a estes activitats i espectadors els encarregats de votar el treball guanyador, que obtindrà com a premi una passada de distribució d'un any per a festivals nacionals i internacionals patrocinat per la plataforma Movibeta". També s'exhibiran els curtmetratges finalistes en la Secció Sostenibilitat.

L'endemà, 29 de juny, es realitzarà el segon dels tallers, impartit per Bea Martínez, gestora cultural i directora del certamen Projecta, amb el suport del pedagog Antonio L. Calb. Els objectius d'este taller són fomentar l'esperit crític en els jóvens sobre el que veuen i lligen en xarxes socials, conéixer els diferents usos que es fan d'elles, saber distingir el que és acceptable i el que no i també entre els continguts de ficció o realitat, i dotar a l'alumnat d'estratègies per a enfrontar-se al conflicte en xarxes socials. Este taller començarà després de la projecció dels curtmetratges realitzats en 2019 i 2020 dins del projecte municipal Documóvil; una projecció prevista a les 17.00 hores en la Sala d'actes de l'Ajuntament.

El regidor de Cultura ha destacat "que amb la projecció dels treballs creats i rodats pels estudiants de Secundària dels centres educatius de la ciutat dins del projecte Documóvil de la Regidoria d'Igualtat, esta edició de l'Skyline fa una 'picada d'ullet' al talent i la creativitat dels jóvens de Benidorm, que en els curtmetratges guionitzats i gravats per ells mateixos exposen la seua visió sobre la desigualtat i la violència de gènere emprant per a això el llenguatge audiovisual".

Tota esta programació i activitats es remetran a les associacions juvenils, culturals i esportives, així com als centres educatius de la ciutat per a "tractar d'arribar al màxim públic jove possible".

Audios relacionados
Corte de voz de Jaime Jesús Pérez #1
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de Jaime Jesús Pérez #2
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de Jaime Jesús Pérez #3
Audio file