EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

00:18 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

A partir del dia 16 i durant dos mesos, es tallarà el trànsit des de Jaume I fins a Xixo i només es permetrà l'accés als guals pels itineraris establits

L'obra de Zona de Baixes Emissions d'Armada Espanyola entra el dilluns en la seua segona fase

13 gener 2023
Cortes ZBE 2a fase

El gruix de l'obra estarà finalitzat de cara a Setmana Santa.

El projecte de creació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) en l'avinguda Armada Espanyola entra este dilluns, 16 de gener, en la seua segona fase, segons ha informat hui el regidor de Mobilitat i Obres, José Ramón González de Zárate. Esta segona fase d'obra afecta el tram de l'avinguda Armada Espanyola entre Jaume I i Xixo, que quedarà tallat al trànsit durant aproximadament dos mesos, permetent-se únicament l'accés als vehicles amb gual.

Mentre dure el tall, estos vehicles podran accedir al tram tancat des de les avingudes Xixo o Puerto Rico, en funció dels casos; mentre que l'eixida cap a l'avinguda Alcalde Vicente Pérez Devesa es realitzarà a través de la mateixa avinguda Xixo o Rajadell, respectivament.

De Zárate ha recordat que la creació de la ZBE és una actuació "molt important" i que suposa una inversió superior a 1,2 milions d'euros, dels quals 249.360 euros arriben de la Diputació Provincial d'Alacant dins del programa 'Planifica'.

La zona d'actuació abasta una superfície de 24.000 metres quadrats, que es transformarà per a abordar una mobilitat més sostenible, en la qual es guanya espai per al vianant i en la qual es potenciarà l'ús de mitjans blans de mobilitat –bicicletes i vehicles de mobilitat personal–, desplaçant-se el vehicle privat cap a aparcaments dissuasius com puguen ser els de Xixo o avinguda Cuba.

Per a això, "s'implantarà la plataforma única en tota l'avinguda", i es desenvoluparan actuacions per a incentivar l'ús de la bicicleta i minimitzar les emissions de CO₂ com la instal·lació d'un comptador de bicicletes, aparcament intel·ligent per a estos vehicles, un sistema de monitoratge ambiental, sistemes d'informació al transport públic urbà i un reforç del control d'accés.

Durant la primera fase d'obra, s'ha actuat en el tram d'Armada Espanyola entre Xixo i Vicente Llorca Alós, en el qual només resta asfaltar. En este punt, igual que es farà en la fase que s'inicia el dilluns, s'han renovat les canalitzacions d'"aigua potable i clavegueram", ja que les "infraestructura hídriques estaven molt deteriorades". A més, dins del projecte, també s'actuarà sobre la xarxa de pluvials, per a incrementar la capacitat de captació de l'aigua de pluja procedent del barranc de Foietes, de l'avinguda Jaume I i carrers limítrofs, perquè "no hi haja inundacions".

De Zárate ha assenyalat que "el compromís" que s'ha adoptat amb "veïns i comerciants" és "arribar a Setmana Santa amb el gruix de l'obra acabat" perquè en este període vacacional "qualsevol persona puga passejar per la zona i els establiments treballen molt".

Audios relacionados
José Ramón González de Zárate corte 01
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate corte 02
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate corte 03
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate corte 04
Audio file