EL TEMPS A BENIDORM ARA

01

18:17 PM

HORA BENIDORM

14ºC

Cel clar

N 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La intervenció té un termini d'execució de sis mesos i un pressupost de 771.126 euros

Benidorm inicia el dilluns la renovació d'infraestructures i millora de l'accessibilitat en l'avinguda Beniardà

13 gener 2023
Inicio de las obras de renovación en la avenida Beniardá
Inicio de las obras de renovación en la avenida Beniardá

L'Ajuntament de Benidorm començarà dilluns que ve les obres de renovació de les infraestructures d'aigua potable i clavegueram i millora de l'accessibilitat de l'avinguda Beniardà, treballs que abastaran el tram comprés entre l'avinguda Alfonso Puchades i el carrer Relleu.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, juntament amb el regidor d'Espai Públic, José Ramón González de Zárate, i membres de l'equip de govern, han presentat 'in situ' hui esta actuació que tindrà un termini d'execució de sis mesos i un pressupost base de licitació de 771.126,93 euros.

L'obra comportarà, entre altres àmbits, la renovació de la xarxa d'aigua potable. En concret 656 metres de la xarxa, que ara és de fibrociment i que se substituirà per canonada de fosa dúctil de diàmetres entre 450 i 100 mil·límetres. També s'executarà la renovació de 14 escomeses domiciliàries i la instal·lació de quatre hidrants enterrats antiincendis.

Quant a la xarxa de clavegueram es rehabilitaran 162 metres de col·lector de la xarxa de residuals amb la col·locació d'una mànega de fibra de vidre amb resina de polièster.

Estes tasques es complementaran amb els treballs en superfície, que afectaran el paviment, la senyalització i el mobiliari urbà. Així, d'una banda, es pavimentaran 3.369 metres quadrats amb rajola hexagonal, similar a la que ja existix en els trams executats de l'avinguda. També es crearan orelletes per a la protecció dels vianants i es formaran guals per als vianants en els encreuaments mitjançant la rebaixa del rasant de les voreres.

D'igual manera es formaran itineraris mitjançant paviment podotàctil, de botó i direccional segons marca la normativa d'accessibilitat i s'ha projectat la senyalització d'este paviment dels desnivells existents i vores de façana en porxades. A això s'afig la col·locació de nou mobiliari urbà i la reposició de la senyalització viària.

La intervenció està programada en cinc fases, segons els trams de carrer afectats "per a fer la intervenció més còmoda" ha explicat l'alcalde. Així, la primera fase abasta el tram des d'Alfonso Puchades fins al carrer Orxeta. La segona fase anirà des de la confluència de Jaume I i Montera fins al carrer Alcalà. La tercera ocuparà el tram de l'avinguda que va des del carrer Orxeta fins al carrer la Nucia. La quarta serà el tram des de la Nucia fins al carrer Sella i l'última fase comprendrà des del carrer Sella fins al carrer Relleu. No obstant això, l'execució de les fases no es realitzarà necessàriament en este ordre, "sinó que el desenvolupament de les mateixes anirà en funció de les necessitats i de la coordinació amb Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana en els treballs de soterrament de l'avinguda Beniardà que s'executen des de fa mesos" ha precisat l'alcalde.

Toni Pérez ha ressaltat en la presentació de les obres "la important aposta per l'accessibilitat i la renovació constant de les infraestructures allà on és necessari", que en este cas es complementen amb els treballs de renovació d'infraestructures que s'han fet ja en la vorera esquerra de l'avinguda en direcció a la Nucia o les actuacions de renovació de serveis executada als carrers Orxeta, Relleu, Sella o Callosa d'en Sarrià.

L'alcalde, així mateix, ha destacat que amb esta actuació l'avinguda Beniardà "seguix la seua transformació en un bulevard, com era el nostre compromís, amb una rellevant millora en l'escena urbana, en el mobiliari, la il·luminació i l'arbratge facilitant i promovent l'accés per als vianants al futur centre comercial a través d'una avinguda que estarà completament renovada".
Pérez, que ha titllat l'obres "de molta substància", ha ressenyat que "gener és un bon mes per a començar estes obres" perquè el seu inici coincidix amb el començament dels treballs davall de la via del TRAM, que des de la nit del diumenge deixarà d'operar durant tres setmanes per a les labors d'excavació en aqueix punt.

El primer edil ha conclòs assenyalant que les principals avingudes de la ciutat "hauran aconseguit una òptima renovació en molt poc temps" gràcies a les actuacions empreses en estos anys. "Els carrers han de ser per a la gent" ha finalitzat.

Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 3
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 4
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 5
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 6
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 7
Audio file