EL TEMPS A BENIDORM ARA

07

11:02 AM

HORA BENIDORM

18ºC

Poc núvol

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La pregonera, Aida García Mayor, recorda a les seues predecessores i a les dones del barri que amb els seus relats han testimoniat la història del barri

L'Horta es bolca en la celebració del Roser

10 octubre 2021
Festa del Roser

Després de la parada obligada per la pandèmia, l'Horta de Benidorm s'ha bolcat este cap de setmana en la celebració del Roser, festa de gran arrelament i que organitzen cada any els fadrins o fadrines del barri. Un barri que ahir va viure la tradicional ofrena a la Mare de Déu del Roser, en la qual van participar, entre altres, l'alcalde, Toni Pérez; el regidor de Festes, Jesús Carrobles; el diputat provincial José Ramón González de Zárate; membres de la Corporació municipal; les entitats festeres de l'Horta –Sant Antoni, Sant Isidre i Cavalcada de Reis de l'Ermita–; la Comissió de Festes Majors Patronals; i l'Associació de Penyes.

Al final de l'ofrena, la plaça de l'Ermita va acollir el pregó, a càrrec d'Aida García Mayor, veïna de l'Horta i regidora.

En el seu pregó, García Mayor va homenatjar les dones de l'Horta que l'han precedida com a pregoneres, "dones que tenien molt a comptar" i que amb els seus relats van contribuir a testimoniar la "història, l'oficial o la quotidiana" del barri i "la cultura popular i festera", que formen "un inestimable i preuat patrimoni".

La pregonera va recordar també a les primeres fadrines del Roser i va recórrer alguns passatges de la seua infància a l'Horta, lloc del qual va afirmar "crea comunitat" i "família".

L'alcalde, per part seua, va aplaudir el treball i esforç fet per la Comissió del Roser presidida per Arancha Morales per "recuperar la festa" després de la pandèmia, i propiciar que molts veïns de l'Horta i del poble tornaren ahir a reunir-se en la plaça de l'Ermita de Sanç, "punt de trobada i convivència" del barri.

Posteriorment, acompanyats de la xirimita i el tabalet es van sentir algunes copletes a la Mare de Déu del Roser, i les reines i dames de les Festes Majors Patronals van ballar el tradicional 'Peuet'.

L'encesa de l'estampeta i un espectacle pirotècnic van tancar les celebracions del dissabte.

Continuant amb el programa d'actes, este diumenge s'ha celebrat una missa a la Mare de Déu, després de la qual s'ha llegit el nom dels fadrins que l'any pròxim s'encarregaren d'organitzar les festes del Roser.