EL TEMPS A BENIDORM ARA

09

16:02 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Intervals de núvols

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

30%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Una enquesta entre els usuaris de les platges este estiu assenyala que el 86,1% estava satisfet amb la parcel·lació

Les platges de Benidorm sumen ja dos milions d'usuaris

07 setembre 2020
Las playas de Benidorm suman ya dos millones de usuarios

Les platges de Benidorm han sumat hui la xifra de dos milions d'usuaris des de la seua reobertura el passat 15 de juny. Així es desprén de les dades facilitades per l'empresa concessionària de la gestió integral de les platges, RA Benidorm, en els 33 punts d'accés als arenals de Llevant, Ponent i Mal Pas. La regidora de Platges, Mónica Gómez, ha assenyalat la seua satisfacció per la xifra aconseguida i reiterat l'objectiu prioritari d'esta iniciativa ha sigut "la seguretat sanitària dels usuaris i el personal de platges a través del control efectiu d'aforaments i una reordenació i modulació de la disponibilitat en platges que garantira les distàncies i el gaudi dels nostres arenals".

Benidorm Beach Safety, ha destacat la regidora, s'està manifestat com "una realitat *escalable per a complir l'objectiu de comptar amb platges segures, per a tots i cada dia", en les quals els usuaris dels arenals de Benidorm "gaudixen d'ells en llibertat i se sent protegits".

Fa tan sols un mes, el 6 d'agost, les platges de Benidorm aconseguien el seu primer milió d'usuaris en esta fase de nova realitat implementada a partir la incidència de la Covid.

Per mesos, al juny, entre el dia 15, data d'obertura de platges ordenades i controlades mitjançant la posada en pràctica dels protocols Benidorm Beach Safety de la iniciativa Benidorm DTI+Segura, i el dia 30, van gaudir els arenals de Benidorm 132.393 usuaris. El mes de juliol es van aconseguir els 694.240 usuaris. A l'agost es va superar el milió d'usuaris (1.042.142) amb cinc dies amb registres de més de 40.000 usuaris, sent el 15 d'agost el dia de major ocupació de les platges de Benidorm amb 43.610 usuaris aforats. En els sis primers dies de setembre s'han comptabilitzat 126.522 usuaris, situant el còmput total d'usuaris de les platges de Benidorm des del 15 de juny en 1.995.297, amb el que en el dia de hui se superaran els dos milions d'usuaris a través dels sistemes d'aforament que compten les entrades d'usuaris.

Sotmesos a control d'aforament estan els usuaris de les platges que utilitzen les 7.196 parcel·les de 16 m² amb què estan ordenades en esta etapa Covid a les platges de Benidorm. Les persones accedixen a la platja per a passejar en horari matinal (7 a 8,45 h) i les que accedixen per a únicament banyar-se, aporten una xifra superior.

Aprofitant el dispositiu i la plataforma Benidorm Beach Safety, l'Ajuntament de Benidorm en col·laboració amb l'empresa concessionària dels servicis de la platja i Visit Benidorm ha realitzat una enquesta als usuaris amb la finalitat de conéixer l'opinió dels usuaris i millorar els serveis oferits i les mesures adoptades de seguretat i higiene.

A partir de 3.023 enquestes respostes es constata que un 29,1% dels usuaris estava molt preocupat per la incidència de la Covid-19 i un 71% tenia un nivell alt de preocupació.

Així, un 49,3% dels usuaris es descrivia com molt satisfet amb el sistema de parcel·lació implantat a les platges de Benidorm enfront d'un 4,7 que es manifestava molt insatisfet. Més del 81% s'ha manifestat satisfet enfront d'un 7% que no.

Quant al procés de reserva, un 47,2% ho considerava positiu enfront d'un 24,1% que es posicionava en contra, destacant que un 19,4% posicionat com molt satisfactori enfront d'un 14,3%.

Quant a l'atenció del personal del programa Benidorm Beach Safety, un 48,1% es declarava molt satisfet, enfront d'un 2,3% que es posicionava com a insatisfactori.

Quant a la seguretat que oferix el model aplicat a les platges de Benidorm, un 70% ho considerava satisfactori, amb un 33% que el va qualificar de molt satisfactori, enfront d'un 3,1% que li donava la més baixa qualificació.

Finalment, l'enquesta s'interessava per la continuïtat del model implantat una vegada eliminada la incidència Covid-19 i represa la tradicional activitat turística i d'oci. Així, un 40,8% dels quals han respost l'enquesta es declaraven partidaris de mantindre el sistema en la seua integritat, un 34,8% es declarava partidari de mantindre només la parcel·lació de les platges i un 24,4% es posicionava per la seua retirada una vegada superada la pandèmia i la seua incidència.

L'apartat de suggeriment i millores, els usuaris assenyalen aspectes múltiples relacionats amb el torn de dia complet, la possibilitat de fumar a les platges, la distància a la zona de bany, el nombre d'hamaques, les qüestions de neteja, l'ús de màscares en els passejos per la riba de la platja, la recuperació de parcel·les no ocupades que tornaven a estar disponibles, restriccions de pràctiques esportives, l'amplitud de la zona de passeig al costat de la línia d'aigua i la dificultat puntual d'accés a la web. També han sigut nombroses les felicitacions per la implantació del sistema, el funcionament de la zona de bany, les platges accessibles, l'atenció del personal, el sistema de socorristes i la presència policial.

A la vista de les dades emanades de l'enquesta i l'anàlisi d'estos, l'alcalde Toni Pérez ha destacat "l'excel·lent funcionament del sistema aplicat a Benidorm, que ha permés controlar aforaments i oferir el gaudi de les nostres platges ja a dos milions d'usuaris, permetent-los fer-ho amb les millors condicions de seguretat personal". L'alcalde ha agraït la comprensió dels usuaris "que s'han adaptat a les condicions d'ordenació, controls d'accés i aforaments, així com a les mesures de control sanitari".

A més, va destacar Pérez, "Benidorm ha pogut oferir per primera vegada en la història aforaments exactes a les seues platges, mantenint serveis i prestacions per a un millor gaudi dels arenals i zones de bany".

Va posar l'accent l'alcalde en "l'esforç realitzat enguany per este Ajuntament en personal per als servicis d'aforament, socorrisme, policia i neteja", agraint el treball que continuen realitzant este personal a les platges de Benidorm.

Finament va assenyalar Pérez que les dades d'esta enquesta seran molt tinguts en compte, ja que, sense cap dubte, "avalen el conjunt de mesures per a un Benidorm DTI+Segura i especialment la iniciativa Benidorm Beach Safety".