EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

18:15 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Núvols alts

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament ha invertit 400.000 euros en la millora dels centres educatius, que s'han adaptat a la nova situació amb plans de contingència

9.000 escolars tornen a les aules a Benidorm en centres "absolutament segurs"

07 setembre 2020
9.000 escolares vuelven a las aulas en Benidorm en centros “absolutamente seguros”

L'administració local destina 158.000 euros a bonificar el transport de l'alumnat al Salt de l'Aigua i a l'IES Mediterrània

Al voltant de 9.000 escolars de 2n cicle d'Educació Infantil, Primària, Secundària i ensenyaments postobligatoris de Benidorm tornen a partir de hui a les aules en centres educatius "absolutament segurs", tal com ha remarcat l'alcalde, Toni Pérez, qui al costat de l'edil de l'àrea, Maite Moreno, ha assistit a l'inici del curs escolar 2020/2021 en el CEIP Gabriel Miró.

Toni Pérez ha indicat que esta primera jornada lectiva ha arrancat "amb absoluta normalitat" i amb "moltes mesures extraordinàries" a causa de la situació generada per la Covid-19. En este sentit, ha subratllat que "les comunitats educatives" de tots i cadascun dels centres de Benidorm "han treballat per a adaptar-se amb protocols i plans de contingència per a poder atendre tan bé com siga possible" la realitat amb la qual s'inicia el curs escolar 2020/2021. En este sentit, ha incidit en què aqueix treball ha sigut constant i ininterromput, ja que les últimes instruccions de Conselleria van arribar dijous passat a les 21.00 hores.

L'alcalde ha recordat que des de l'Ajuntament de Benidorm també s'han adoptat "mesures especials" de cara al nou curs, com el reforç de la neteja i desinfecció de les instal·lacions dels centres educatius, amb nova dotació estable i permanent durant l'horari de classes, així com dels accessos i entorns de cadascun d'ells. També en el transport escolar s'han adoptat mesures de prevenció, com la desinfecció diària dels vehicles i l'assignació de seients.

A més, l'Ajuntament ha realitzat "accions que han permés millorar les instal·lacions i infraestructures dels centres educatius per a este curs escolar amb una inversió directa de més de 400.000 euros", que també ha arribat a les escoles infantils municipals que van reprendre la seua activitat docent i presencial per al seu alumnat l'1 de juliol. A esta inversió se sumaran en els pròxims mesos altres 400.000 euros, una vegada s'executen totes les millores programades per l'Ajuntament per a l'edifici principal del CEIP Leonor Canalejas.

En la primera jornada del curs escolar, al qual l'alumnat s'anirà incorporant escalonadament al llarg de la setmana, Toni Pérez ha insistit que la volta a les aules s'està fent "amb totes les garanties i normes de seguretat"; i ha afegit que "hem de perdre la por", ja que existix "una necessitat educativa en els nostres menors" i "hem també d'atendre la seua socialització".

Inversió en el transport de l'alumnat

L'alcalde ha informat també de la inversió feta per l'Ajuntament per a subvencionar el transport a l'alumnat del complex escolar del Salt de l'Aigua i de l'IES *Mediterrània. Concretament, l'Ajuntament aportarà este curs 157.794,40 euros. Amb esta quantia s'atén el 100% del cost del transport de l'alumnat d'Infantil i Primària dels col·legis Gabriel Miró i Mestre Gaspar López exclosos del transport autonòmic, mentre que se subvenciona la major part del cost del trajecte als estudiants de Secundària dels cinc IES de la ciutat: Pere Maria Orts i Bosch, l'Almadrava, Beatriu Fajardo de Mendoza, Bernat de Sarrià i Mediterrània.