EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

14:55 PM

HORA BENIDORM

27ºC

Cel clar

E 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les obres de la nova conversió en pas de vianants de Tomás Ortuño arrancaran després de les Festes Patronals

31 octubre 2017
Las obras de la nueva peatonalización de Tomás Ortuño arrancarán tras las Fiestas Patronales

La Junta de Govern ha adjudicat les obres, que posaran fi als tradicionals problemes causats per les pluges

Les obres de conversió en zona de vianants del carrer Tomás Ortuño en el tram entre La Garita i Llimons començaran després de les Festes Majors Patronals, segons ha informat l'alcalde, Toni Pérez, després que la Junta de Govern Local haja adjudicat definitivament els treballs. L'alcalde ha recordat que esta nova conversió en zona de vianants tindrà un cost de 728.827,72 euros, que s'invertiran en la superfície, en el subsòl del carrer i en la instal·lació de dispositius tecnològics.

La mercantil Sigma, que va oferir una millora del 29,51%, serà l'encarregada d'executar este projecte, que inclou tancar a la circulació el carrer Sant Antoni i importants canvis en la configuració del trànsit de la zona.

Pérez ha assenyalat que es mantindran "el model, disseny i qualitats" de la primera fase de conversió en pas de vianants -que es va completar a l'inici de l'any i que discorre al tram entre els carrers Mercat i La Garita-, però s'introduïxen canvis per a "una major i millor mobilitat". Així s'invertirà el sentit de circulació als carrers Maravall i Marqués de Comillas. La primera passa a ser "de pujada", mentre que en Marqués de Comillas variarà la circulació en un tram i no es descarta implantar la doble en un altre. A més, la circulació canvia també en els carrers Roldán i Puig Campana.

Estos canvis permetran anivellar "els vehicles que entren i ixen del centre", i derivar a Maravall partix del trànsit que hui suporta l'avinguda dels Ametlers.

L'alcalde ha subratllat que "es farà una gran inversió tecnològica i de semaforització" per a "integrar els pivots de control d'accés plegables, que doten de major control i seguretat al trànsit rodat del centre". Pérez ha demanat "disculpes" als veïns perquè "alguns canvis són obligats", si bé donaran "bon resultat per a la seua dinàmica i la dels comerciants".

Finalment, ha destacat l'important treball que es farà en el subsòl per a liquidar els tradicionals problemes que la pluja causa en Tomás Ortuño, i que s'han vist ja reduïts de forma significativa en el tram baix del carrer després de la primera fase de conversió en zona de vianants. Amb esta segona fase, ha indicat, "resolem completament la inundabilitat que hi havia en comerços de tot el carrer, no hi haurà grans avingudes d'aigua, i haurem fet imperceptible alguna cosa que abans era inevitable: banyar-se cada vegada que queien quatre gotes en eixe tram de Tomás Ortuño".