EL TEMPS A BENIDORM ARA

11

19:48 PM

HORA BENIDORM

18ºC

Núvols alts

SO 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde destaca el valor d'este espai de 70.000 metres quadrats destinats a la pràctica esportiva i en fruir de la naturalesa

Les millores d'obra del Parc de la Séquia Mare incrementen la superfície arbòria en més de 200 nous exemplars

08 novembre 2018
Las mejoras de obra del Parque de la Séquia Mare incrementan la superficie arbórea en más de 200 nuevos ejemplares

El gruix de les obres ha entrat en el seu tram final.

Les millores del projecte del Parc de la Séquia Mare —situat al costat de les avingudes Comunitat Valenciana i Comunitat Europea— permetran augmentar la superfície verda prevista inicialment, sumant prop de 200 nous exemplars arboris. Així ho ha traslladat hui l'alcalde, Toni Pérez, durant la visita a les obres realitzada al costat del president de la Diputació Provincial d'Alacant, institució que sufraga el 70% del cost del projecte, que aconseguix els 983.000 euros. En esta visita l'alcalde i el president de la Diputació han estat acompanyats de diversos edils de l'equip de govern, tècnics municipals i responsables de l'empresa que està executant l'obra.

L'alcalde ha informat que en estos moments "ja està pràcticament rematada la instal·lació de servicis i "s'han traçat totes les senderes", per la qual cosa "a l'entrada de 2019" estarà finalitzat i a la disposició de la ciutadania el que serà "el cinqué parc de Benidorm". Pérez ha indicat que el parc es configura en un "espai de 70.000 metres quadrats destinats a la pràctica esportiva, el descans i la diversió en contacte amb la naturalesa". Segons l'alcalde, els treballs han entrat en la seua "recta final", ja que els moviments de terra que resten "estan condicionats a la finalització de les obres".

També ha incidit que el Parc de la Séquia Mare connectarà la trama urbana de Benidorm amb els complexos esportiu i educatiu del Salt de l'Aigua, i ha afegit que més enllà del component esportiu i lúdic este "espai" servirà per a "donar a conéixer el patrimoni històric i natural de Benidorm", amb la inclusió d'elements que —a través d'un circuit— explicaran la importància que va tindre el Reg Major per al proveïment de la ciutat fins a mitjans dels anys 50.

Pérez ha agraït al president de la Diputació que haja atés la petició de Benidorm per a executar este parc; una inversió que se suma al prop del milió d'euros que la institució provincial acaba d'aprovar per a cofinançar el 'Pla de Millora de l'Accessibilitat Universal i la Sostenibilitat' o a l'aportació "fonamental" en matèria d'aigua que va fer en 2016 amb la renovació d'infraestructures en l'avinguda del Doctor Orts Llorca.

Per la seua banda, César Sánchez ha assegurat que este projecte de la Séquia Mare és "una inversió intel·ligent" que "permet gaudir de la naturalesa al costat d'una ciutat que es transforma de forma permanent", i amb la qual "el govern local aposta per les persones i per l'entorn natural". El president de la Diputació ha afirmat que Benidorm és "un exemple per a la resta de ciutats i pobles de la nostra província", així com "una referència mundial en Intel·ligència Turística".

Fase 1 del projecte

La primera fase del projecte de la Séquia Mare permetrà desenvolupar un parc destinat al públic en general, però sobretot a la pràctica tranquil·la i molt a prop de la trama urbana d'esports com són el 'running' o altres associats a l'ús de la bicicleta.

El projecte preveu la construcció d'un vial del voltant d'un quilòmetre per a circular amb bicicleta; i un altre per a la pràctica del 'running' d'uns 1.500 metres. Tots dos envoltaran la zona verda, com també ho farà el vial de passeig, al que s'afegiran les senderes que connectaran les diferents àrees i instal·lacions del parc fins a sumar els dos quilòmetres de longitud.

El Parc de la Séquia Mare comptarà, a més d'amb el 'skate park' engegat fa una mica més d'un any, amb: una zona de 1.200 metres quadrats per a la pràctica d'arts marcials, relaxació, 'tai chi' i pilates; una altra de 1.600 metres quadrats amb un circuit de 'crossfit'; una àrea de 'pump track' de 1.830 metres quadrats; un rocòdrom; zona de jocs infantils; un espai de 900 metres quadrats perquè els més xicotets practiquen 'parkour'; un mini-skate; tirolines i jocs; i una zona de petanca i jocs per a majors. Al costat de totes estes instal·lacions hi haurà zones de vegetació aquàtica, àrida i de bosc mediterrani; així com graderies, condícies i espais per al manteniment i gestió del parc.

L'alcalde ha destacat que tots estos nous espais complementaran l'oferta esportiva del Palau d'Esports i de la pista de patinatge, situats en els límits amb el Parc de la Séquia Mare; i ha subratllat que a l'hora de dissenyar el parc s'ha tractat de respectar al màxim la seua configuració natural, l'arbrat preexistent i aquells exemplars de major valor mediambiental. A estos exemplars se sumaran ara 150 tipuanes i 50 jacarandes.