EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

15:55 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvol

SO 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El projecte de remodelació preveu actuar sobre tota la xarxa hidràulica, part fonamental de la remodelació

Arranquen els treballs previs en el subsòl de l'avinguda del Mediterrani

08 novembre 2018
Arrancan los trabajos previos en el subsuelo de la avenida del Mediterráneo

Els treballs previs i preparatoris per a l'obra hidràulica prevista en la remodelació de l'avinguda del Mediterrani ja han començat. Concretament, es treballa ja en la neteja i adequació de la càmera humida de l'estació de bombament situada entre el carrer Esperanto. Esta actuació permetrà la posterior adequació dels col·lectors d'entrada de l'estació i de derivació de cabals des de la nova arca gran que s'implantarà en la confluència del carrer Esperanto amb la plaça de la Hispanitat.

L'alcalde, Toni Pérez, i el regidor d'Obres i Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, s'han acostat fins a esta estació de bombament per a conéixer amb més detall el contingut d'estos treballs previs. Pérez ha recordat que "una part fonamental del projecte de remodelació de Mediterrani afecta el subsòl de l'avinguda, per la qual discorren infraestructures hidràuliques vitals per a la ciutat i que estan obsoletes". "Es tracta d'una obra que no es veu, però és una inversió primordial per a garantir el bon funcionament de la xarxa de proveïment i clavegueram de tota la ciutat, i per açò cal donar-li prioritat dins de la planificació de l'obra", ha afegit.

El projecte de remodelació de l'avinguda del Mediterrani preveu obres que aconseguixen a tot el cicle integral de l'aigua. Així, s'actuarà en la xarxa d'aigües residuals, amb la renovació dels col·lectors, l'eliminació dels bombaments dels carrers Doctor Pérez Llorca i d'Emilio Romero, i la connexió amb el bombament de residuals de la plaça de la Hispanitat (guanyant versatilitat a l'hora de gestionar els cabals d'aigües residuals reduint el cabal del bombament d'Av. Mediterrani). Pel que fa a les aigües pluvials, s'instal·len nous col·lectors, i es construirà un tanc anti contaminació que eliminarà els abocaments de les primeres pluges a la platja. A més, s'interconnectaran les conques d'Orts Llorca i de L'Aigüera, reduint el perill d'inundacions. Finalment, es renovarà la xarxa d'aigua potable amb conduccions de fosa dúctil i es modernitzarà la mateixa amb elements de control que possibiliten detectar possibles fugides.

El gruix d'estes actuacions es durà a terme durant la primera fase d'execució de l'obra de remodelació de l'avinguda. Esta fase és la més complexa justament perquè afecta les infraestructures hidràuliques i perquè inclou la fonamentació per al 'tecnohito' de 23 metres que se situarà en la plaça de la Hispanitat. En este punt també s'actuarà en la mateixa plaça, en els carrers Puente i València, i en la denominada Zona Sud de l'avinguda —aparcaments i carril exterior—.