EL TEMPS A BENIDORM ARA

13

16:06 PM

HORA BENIDORM

21ºC

Poc núvol

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El mateix artista ha recorregut la mostra itinerant 'Les Torres de l'Alhambra', que arriba a la ciutat de la mà de la Ciutat de les Arts i les Ciències

Les escultures de Cristóbal Gabarrón i el seu missatge de "convivència pacífica" estaran a Benidorm fins a finals de gener

16 juny 2022
Las esculturas de Cristóbal Gabarrón y su mensaje de “convivencia pacífica” estarán en Benidorm hasta finales de enero

Les 16 peces monumentals es repartixen entre la plaça de la Hispanitat, Gambo i Mediterrani.

Les escultures monumentals de l'artista Cristóbal Gabarrón que conformen l'exposició 'Les Torres de l'Alhambra' estaran a Benidorm fins a finals del gener vinent, situant a peu de carrer el seu "missatge de convivència pacífica", que "identifica molt bé el que és esta ciutat i este destí", tal com ha assenyalat hui l'alcalde, Toni Pérez, durant la presentació de l'exposició. Una presentació que ha comptat amb la presència de l'artista i de la qual també han participat la regidora de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer; Miriam Atienza, directora de continguts de la Ciutat de les Arts i les Ciències; i Cristóbal Gabarrón fill, responsable de les fundacions lligades al pintor i escultor.

'Les Torres de l'Alhambra' està composta de 16 acolorides escultures de fibra de vidre policromada de gran format, que estan situades en la plaça de la Hispanitat, carrer Gambo i avinguda del Mediterrani i que van ser concebudes per a exposar-se a peu de carrer, integrant-se en l'entorn, buscant la proximitat amb l'espectador. Abans d'arribar a Benidorm esta exposició itinerant, que arriba de la mà de la Ciutat de les Arts i les Ciències, ha fet parada amb anterioritat a Hong Kong, Gdansk, Lisboa o Miami.

Toni Pérez ha assegurat que comptar amb esta exposició és "un luxe i un honor" per a Benidorm; i ha subratllat que esta mostra al costat de la resta de les quals s'exhibixen ara a la ciutat, "van generant un circuit cultural d'art urbà i públic de primer nivell, per a delit de la ciutadania, dels qui residixen ací i dels qui ens visiten".

L'alcalde ha destacat "la sinergia" que s'ha establit entre la Regidoria de Patrimoni Històric i la Ciutat de les Arts i les Ciències i que és fruit de l'interés de totes dos parts per "portar l'art al carrer, fent-ho públic i per a tothom". Una filosofia, ha agregat, que casa a la perfecció amb la concepció de l'art de Cristóbal Gabarrón, de la mateixa manera que el missatge de convivència pacífica que clama la mostra encaixa amb Benidorm, que tanca "centenars d'orígens diferents, cadascun amb la seua mirada" que troben a la ciutat "un espai de convivència". "Si alguna cosa motiva la convivència pacífica és veure món i per a això existix el turisme", ha recalcat.

Sobre 'Torres de l'Alhambra', l'artista ha explicat que "va tardar quatre anys a realitzar-se" per la complexitat tècnica que tanca cada peça, i ha detallat que va nàixer com un cant "a la convivència i acord de les tres cultures" que durant molt de temps van coincidir pacíficament a Granada com en altres punts de la Península.

Cristóbal Gabarrón ha aplaudit "l'interés per la cultura" demostrat per Benidorm, i ha qualificat d'"un encert total" l'aposta per fer de la ciutat "un gran museu a l'aire lliure", "per incorporar l'art" a l'espai públic "com un element més de qualitat i de convivència", a l'estil d'allò que han fet "grans ciutats turístiques" del planeta.

L'artista, que durant una llarga temporada va residir a Benidorm dècades arrere, ha afirmat que el retrobament amb la ciutat ha sigut "molt emotiu"; sensació amb la qual ha coincidit el seu fill. Per la seua banda, la directora de continguts de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha avançat que "la col·laboració" amb l'Ajuntament de Benidorm "seguirà" i, igual que Cristóbal Gabarrón, ha destacat la rellevància de l'art públic i el seu paper a l'hora de despertar "l'interés" per la cultura i de fer de la ciutat "un espai més agradable".

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Cristóbal Gabarrón
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Cristóbal Gabarrón
Audio file