EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

23:52 PM

HORA BENIDORM

26ºC

Cel clar

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament sol·licita participar de les ajudes per a la Rehabilitació d'edificis públics del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

Benidorm aspira a captar fons Next Generation per a millorar l'eficiència i accessibilitat del Palau d'Esports

16 juny 2022
Imagen del Palau d'sports de Benidorm.

El projecte està valorat en 3,6 milions i s'espera aconseguir una subvenció de 2,8 milions

L'Ajuntament de Benidorm aspira a captar fons europeus Next Generation per a millorar l'eficiència energètica i l'accessibilitat del Palau d'Esports l'Illa. Per a això, s'ha sol·licitat participar del Programa d'impuls a la rehabilitació d'edificis públics inclòs en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) i dotat de 600 milions d'euros.

L'alcalde, Toni Pérez, ha explicat que "el projecte proposat per l'Ajuntament ascendix a 3,6 milions d'euros i contempla actuacions de millora de l'eficiència, de sostenibilitat ambiental, habitabilitat i accessibilitat". Amb les bases de la convocatòria a la mà, "podríem optar a una subvenció de 2,8 milions, havent d'aportar l'Ajuntament una mica més de 770.000 euros, corresponents al percentatge no subvencionable i a l'IVA de les obres".

Toni Pérez ha detallat que "l'apartat al qual es destinen més fons és l'eficiència energètica, amb l'objectiu de reduir dràsticament el consum i la dependència de l'energia elèctrica". "Des de la construcció del Palau fins hui –ha indicat–, la tecnologia i sistemes de producció d'energia renovable han evolucionat amb passes de gegant i és el moment d'actualitzar i adaptar les instal·lacions del Palau d'Esports a la realitat per a ser més sostenibles i més eficients".

Així, es contempla col·locar panells fotovoltaics en la coberta del 'carrer de pilota' i també en l'edifici principal del Palau, complementant les previstes en el projecte subvencionat per l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia (IDAE). "Es calcula que amb estes plaques solars es cobrirà el 70% del consum actual d'electricitat del Palau, per la qual cosa el percentatge d'autosuficiència serà molt elevat", ha apuntat.

A més, s'implantaran "panells termosolars en la coberta del gimnàs, la qual cosa permetrà generar aigua calenta per als vestuaris i caldejar les instal·lacions de la piscina". Segons ha recordat l'alcalde, "inicialment el Palau comptava amb un sistema de captació termo-solar, però fa temps va quedar obsolet i d'ací ve que s'haja optat per la seua renovació i per instal·lar-ho en un punt molt més adequat, molt pròxim a les dependències a les quals donarà servei". El projecte preveu a més completar el pas de tota la il·luminació del recinte a la tecnologia 'led',"aconseguint un estalvi d'aproximadament el 40%".

Actualment, ja s'ha renovat el 60% de la il·luminació amb 'led', per la qual cosa l'actuació se circumscriuria al percentatge restant.

Una altra de les actuacions prevista és la instal·lació de "un sistema telegestionat i automatitzat de qualitat de l'aire, que combina la ventilació creuada natural amb la forçada". D'esta manera, "en funció de la temperatura, nivells de CO₂ o humitat de cada moment, de manera automàtica s'obriran o tancaran les làmines de la coberta per a garantir sempre el màxim confort i estàndards de qualitat de l'aire".

Així mateix, es planteja millorar i generar més accessos i eixida d'emergència, la creació d'escales per a facilitar l'accés i manteniment de les plaques solars, i la rehabilitació d'alguns elements constructius que estan deteriorats.

Segons les bases de la convocatòria, en cas que la proposta de Benidorm siga seleccionada, les obres hauran d'estar finalitzades abans del 31 de març de 2026.

L'alcalde ha recordat que "esta no és l'única convocatòria d'ajudes impulsada amb fons Next Generation a la qual ha optat l'Ajuntament, que des que es va anunciar l'arribada d'estos recursos procedents de la Unió Europea i distribuïts pel Govern d'Espanya ha concorregut a tots els programes possibles per a accedir al repartiment d'este finançament". Així, i com ja es va anunciar a l'inici de l'any, l'Ajuntament ja ha presentat el projecte 'Benidorm Vision 360', valorat en quasi 8 milions d'euros i amb una vintena d'actuacions, a una nova convocatòria dels Plans de Sostenibilitat Turística; després d'haver rebut finançament per al 'Pla de Sostenibilitat Benidorm DTI + Segura' que ascendix a 2,9 milions d'euros.

També en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, l'Ajuntament ha obtingut una subvenció de 3.181.000 euros per a la implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) i la transformació digital i sostenible del transport urbà, concedida pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

A més, la setmana passada la Junta de Govern Local va aprovar sol·licitar 2.850.000 euros de fons Next Generation per a la implantació de noves recollides separades, especialment de bioresidus, i millora de les existents.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Toni Pérez
Audio file