EL TEMPS A BENIDORM ARA

07

21:35 PM

HORA BENIDORM

9ºC

Núvols alts

N 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Es tracta del pas previ a la digitalització d'estos fons

L'Arxiu Municipal emprén la catalogació d'una vintena de capçaleres de premsa local i comarcal de les últimes dècades

28 juliol 2022
Archivo Municipal.

Conselleria concedix a l'Ajuntament una subvenció pels treballs de digitalització i restauració dels llibres d'actes del Ple i de la Comissió Permanent del període 1849-1973.

El personal de l'Arxiu Municipal de Benidorm ha emprés la catalogació del voltant d'una vintena de capçaleres de premsa local i comarcal de les últimes dècades. La regidora de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer, ha precisat que "des de fa diversos mesos, s'estan identificant, descrivint i inventariant un a un els exemplars de cadascuna d'estes publicacions".

Pellicer ha assenyalat que "es tracta d'un procés laboriós, sobretot si tenim en compte que són més de 16.000 els exemplars a catalogar, i que és previ a la digitalització d'estos fons, que abordarem més endavant". "La prioritat ara és referenciar tots aqueixos exemplars perquè qualsevol persona puga consultar-los físicament en l'Arxiu".

L'edil ha destacat que "la premsa és una de les fonts documentals a la qual recorren amb més assiduïtat els investigadors o qualsevol persona interessada a conéixer aspectes d'un període històric concret, ja que aporta molta informació". En este cas concret, "parlem d'exemplars editats en les últimes dècades i que, per tant, testimonien la història més recent de Benidorm i de la comarca de la Marina Baixa".

Pellicer ha explicat que "amb la catalogació de la ingent hemeroteca del nostre Arxiu, ampliem els fons documentals llocs a la disposició de la ciutadania i cobrim un arc temporal molt important per al desenvolupament de la ciutat". Així mateix, l'edil ha recordat que estos fons se sumen a altres recursos de premsa ja disponibles i que poden consultar-se en la web municipal, com el Butlletí Municipal de la Vila editat entre 1959 i 1961 o els exemplars de la Revista Virgen del Sufragio que es van publicar en 1929 i 1930".

Tal com ha assenyalat l'edil, "la intenció a futur és digitalitzar tota aqueixa hemeroteca que ara s'està catalogant, afavorint així la seua consulta en línia el nou portal propi i exclusiu de l'Arxiu Municipal que esperem que estiga operatiu en els pròxims mesos". Un portal al qual res més posar-se en marxa s'incorporarà l'última documentació digitalitzada: els 29 llibres d'actes del Ple entre els anys 1849 i 1973 i 14 de la Comissió Municipal Permanent del període 1924-1972.

Referent a esta documentació, Pellicer ha informat que "des de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports s'ha concedit a l'Ajuntament de Benidorm una subvenció de 3.726,80 euros dins de la convocatòria dirigida a la digitalització i restauració de documentació d'arxiu amb una antiguitat de cinquanta anys o superior". Esta subvenció, amb la qual "es costejarà la digitalització que s'ha fet d'aqueixos llibres de documentació", "ve a reconéixer el treball que s'està realitzant des de l'Arxiu i ens permet abordar nous projectes".

Archivo Municipal.
Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file