EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

12:02 PM

HORA BENIDORM

28ºC

Núvol

N 35km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En els pròxims mesos, Patrimoni Històric incorporarà esta documentació al nou portal de l'Arxiu en el qual ja es treballa

L'Arxiu Municipal digitalitza els llibres d'actes del Ple i de la Comissió Permanent del període 1849-1973

04 maig 2022
Archivo Municipal.

L'Ajuntament sol·licitarà a Conselleria una subvenció per a sufragar els costos de restauració i digitalització.

L'Arxiu Municipal continua avançant en la digitalització del seu fons documental, afavorint d'esta manera la seua consulta per part de la ciutadania. L'última documentació que s'ha sotmés a este procés de digitalització han sigut els llibres d'actes del Ple i de la Comissió Permanent Municipal del període comprés entre 1849 i 1973, segons ha detallat la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer.

L'edil ha explicat que "a la fi de 2021, es van entregar nou caixes amb llibres d'actes a una empresa especialitzada en gestió documental, que s'ha encarregat de digitalitzar estos fons seguint la normativa que marca la Generalitat Valenciana". Concretament, s'han treballat 29 llibres d'actes del Ple entre els anys 1849 i 1973 i 14 de la Comissió Municipal Permanent del període 1924-1972.

Estos llibres d'actes "aporten informació molt valuosa sobre fets històrics ocorreguts en este període, sobre com s'organitzava i gestionava Benidorm o sobre les vicissituds a les quals va haver d'enfrontar-se el municipi en aqueixes dècades, i que poden ser de gran utilitat a investigadors i historiadors així com a totes les persones interessades a conéixer més i millor l'evolució de la nostra ciutat".

Pellicer ha informat que "igual que hem fet amb els fons més rellevants digitalitzats fins hui, la intenció és que tota esta documentació estiga a la disposició de la ciutadania per a consulta pública i en línia". Encara que en la web municipal poden consultar-se documents digitalitzats amb anterioritat, "la nostra intenció és que els nous fons, al costat dels anteriors, s'incorporen directament a un portal propi i exclusiu de l'Arxiu Municipal en el qual ja s'està treballant i que estarà dotat de totes les prestacions tècniques necessàries per a incloure diferents tipus de documentació i fons".

La responsable de Patrimoni Històric ha precisat que "a més d'invertir en la creació i configuració d'este portal de l'Arxiu, des de la Regidoria continuem mobilitzant recursos per a prosseguir amb l'àmplia labor de digitalització que iniciem en 2019 i també concorrent a les convocatòries de fons que llancen altres administracions per a esta comesa".

En este sentit, ha avançat que "en els pròxims dies i una vegada que ja s'ha completat la digitalització dels llibres d'actes del Ple i de la Comissió Permanent Municipal, sol·licitàrem a la Conselleria la subvenció publicada la setmana passada i que està dirigida a la digitalització i restauració de documentació d'arxiu amb una antiguitat de cinquanta anys o superior".

En l'actualitat són més de 5.000 els documents, lligalls i fullets turístics digitalitzats per a garantir la seua catalogació i conservació i fer-los més accessible a la ciutadania. Una selecció d'estos fons es troben allotjats en la web municipal www.benidorm.org, on poden consultar-se com els llibres de les Festes Majors Patronals dels anys 40 i 50, els números del Butlletí Municipal de la Vila editats entre 1959 i 1961, el Llibre d'Actes municipal de 1732, els 39 cartells del Festival de la Cançó, els exemplars de la Revista de la Verge del Sufragi editats en 1929 i 1930, i l'edició facsímil de la Carta de Poblament de Benidorm, publicada per l'Ajuntament de Benidorm en 1988, amb traducció al castellà i ampli estudi preliminar de Rafael Alemany Ferrer, María Luísa Cabanes Catalá, Antonio Couto de Granja i José Hinojosa Montalvo.

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Ana Pellicer
Audio file