EL TEMPS A BENIDORM ARA

11

10:47 AM

HORA BENIDORM

31ºC

Cel clar

E 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Deu restaurants se sumen a esta segona etapa del calendari gastronòmic local

El 'Benidorm Gastronòmic' celebrarà les II Jornades de la Tonyina del 6 al 15 de maig

04 maig 2022
Jornadas del Atún.

Els establiments oferixen tapes, pinxos, plats o menús tematitzats, tots elaborats amb tonyina roja Arrom.

El 'Benidorm Gastronòmic' celebrarà del 6 al 15 de maig les II Jornades de la Tonyina, la segona activitat del calendari gastronòmic local que organitza l'Ajuntament amb l'Associació de Bars, Restaurants i Cafeteries (Abreca). Per a esta edició deu restaurants de Benidorm s'han sumat a les jornades, segons s'ha conegut este matí durant la presentació de l'esdeveniment, que ha tingut lloc en el Torrejó.

Fins allí s'ha desplaçat l'alcalde Toni Pérez, amb membres de la corporació, i també han estat presents Francisco Javier del Castillo, president d'Abreca; Alex Frattini, membre de la junta directiva de l'associació, i el padrí d'enguany, Manuel Ruiz Girona, del restaurant Ongi Etorri, entre altres.

En la presentació, l'alcalde ha destacat que el Benidorm Gastronòmic "continua recuperant el pols amb la tornada a la normalitat que ens permet reprendre la reivindicació dels nostres senyals d'identitat. És una nota positiva i un valor afegit en un moment en què la ciutat recupera la seua normalitat".

Per a esta edició, els restaurants oferiran tots els seus plats i receptes elaborats amb tonyina roja, per a això s'ha comptat amb la prestigiosa marca Arrom Barcelona. En eixe sentit, Pérez ha ressaltat que "la carta que s'oferix en els establiments és molt específica, la qual cosa convida als comensals a acudir perquè se'ls detalla el tipus de plat que es trobaran".

"Maig és el mes en què la tonyina està més sucós i les receptes estan fetes amb molt d'afecte i manyaga perquè a Benidorm encara mantenim la tradició de la tonyina" ha assenyalat l'alcalde que ha situat a la gastronomia com "una manera de rememorar aqueix passat gloriós amb unes jornades dedicades a un producte estrela de la nostra cuina".

El president d'Abreca s'ha mostrat per la seua part "orgullós" de presentar estes Jornades, que ha qualificat de "molt importants" perquè s'aborda un producte "ecològic i competitiu" com la tonyina, al qual ha identificat com "el porc ibèric de la mar perquè s'aprofiten totes les seues peces".

Francisco Javier del Castillo també ha expressat la varietat de plats que poden ser elaborats a base de tonyina "de tots els llocs i zones del món" i ha afirmat que "per això volem treballar-lo i demostrar que la gastronomia de Benidorm és important i fa les coses bé". Al mateix temps ha indicat que es tracta "d'un homenatge i reconeixement a almadravers, pescadors i capitans d'una activitat que ha sigut molt rellevant en la localitat des del segle XVII fins als anys seixanta del segle passat".

Del Castillo i l'alcalde han animat "a tota la província i la comarca a passar pels nostres establiments per a degustar i gaudir els plats, elaboracions i presentacions que hem preparat per a ells".

En esta ocasió no s'ha establit un preu estàndard en els establiments participants pel fet que, segons ha explicat el president d'Abreca "són unes jornades molt versàtils, ja que alguns faran tapes, altres plats i altres menús tematitzats. A més la tonyina no és un producte barat i hem preferit que els preus queden a elecció del restaurant".

L'alcalde ha tancat la presentació expressant l'aposta de l'Ajuntament per l'hostaleria local. "És necessari que tots ajudem en els moments difícils i esta és una gran oportunitat per a fer-ho perquè la tonyina hauria de tindre una presència tan gran com reflectix la nostra història" ha finalitzat.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Javier del Castillo
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 Javier del Castillo
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 8 Javier del Castillo
Audio file

Baixa

Folleto
04 maig 2022, 13:34