EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

18:27 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La mostra col·lectiva 'Mirar no és tan fàcil com sembla' porta a la ciutat l'obra gràfica dels artistes Miriam Martínez Abellán, Susana Blasco i Erra Gálvez

L'art del 'collage' arriba este divendres als espais d'art urbà de Benidorm

03 octubre 2023
El arte del ‘collage’ llega este viernes a los Espais d’Art Urbà de Benidorm

La xarxa d'espais d'art urbà de Benidorm albergarà a partir d'este divendres una nova exposició col·lectiva, promoguda per la Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural, que s'estendrà per diversos barris de la ciutat on se situen estos espais expositius. 'Mirar no és tan fàcil com sembla' és el nom de la mostra, que aglutina l'obra de tres artistes i dissenyadors gràfics de renom en diferents àmbits, entre ells, en l'art del 'collage'.

Miriam Martínez Abellán, Susana Blasco i Erra Gálvez són els autors de les làmines que componen esta exposició, la inauguració oficial de la qual tindrà lloc este divendres, 6 d'octubre, a partir de les 11 del matí, en el Passeig de Ponent, a l'altura de la intersecció amb Jaume I.

L'edil de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer, ha destacat que esta exposició "reforça la nostra aposta de convertir Benidorm en un autèntic museu a l'aire lliure, acostant l'art a les persones i no a l'inrevés". Així mateix, la regidora ha explicat que, en esta ocasió, ciutadans i turistes podran contemplar "una varietat de propostes artístiques que partixen des de l'univers personal de tres artistes molt diferents, però que coincidixen que estan elaborades amb una tècnica tan creativa i amb tantíssimes possibilitats com és la del 'collage'.

L'Espai d'Art Urbà de Ponent serà escenari per a l'obra de Miriam Martínez Abellán, un compendi de 'collages' compost per 16 imatges i que porta per títol "Habitar l'inefable". En ell, l'artista convida a eixir del tangible per a transitar altres espais possibles, on els contextos quotidians es diluïxen per l'influx del somni i la metàfora. Martínez Abellán recrea llocs, on temps i identitat s'expandixen, a través de combinatòries casuals d'imatges fragmentades, textures i colors, mesclant la retallada vintage amb uns altres més actuals, que reflectixen aquelles estranyeses on la paraula no arriba. Un halo de surrealisme màgic al costat de missatges de compromís social acompanya tota la seua obra, de la qual es desprén pura poesia visual.

Els espais d'art urbà El Carrasco, Pont i Hispanitat albergaran les 18 imatges de 'Fugaces', 'Era' i 'Radiants' de Susana Blasco, formada per collages geomètrics que busquen explorar la memòria, els records, l'oblit i la dona, a través de la fragmentació, la repetició, l'ordre i una gamma cromàtica molt concrets al voltant del blanc i de l'ocre, propiciada directament pel mateix material que utilitza: fotografies antigues que rescata de rastres i, a vegades, d'àlbums familiars o arxius institucionals. Ací presenta la seua sèrie completa 'Fugaces' (2021), composta de deu retrats realitzats amb fotografies trobades d'aspirants a models dels anys seixanta, complementat per tres collages més de la seua sèrie 'Era' (2022). A més, pensats especialment per a l'ocasió, ha intervingut una selecció de fotografies de Quico de l'arxiu de Benidorm, per a crear 'Radiants', cinc collages analògics en els quals el sol com a símbol, representat de diferents formes, es convertix en l'eix transversal de la sèrie.

Finalment, en els espais d'art urbà del Campo i Els Tolls es podran vore les 19 imatges amb les quals l'artista alacantí Erra Gálvez proposa un viatge pel seu univers particular de fotografia i paper. Obres creades amb elements trobats o fotografies analògiques preses pel mateix artista amb les quals comença, com en un joc, a crear composicions. Cada peça composta per xicotets trossets d'història ens obri les portes de la nostàlgia i dels records d'una forma tangible.

Totes les imatges estaran exposades per un període de quatre mesos, fins al 31 de gener del pròxim any. L'edil de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer, ha convidat la ciutadania a visitar els diferents espais expositius per a "gaudir d'esta exposició col·lectiva tan completa i que estem segurs que agradarà molt al públic".

Audios relacionados
El arte del ‘collage’ llega este viernes a los Espais d’Art Urbà de Benidorm
Audio file
Audios relacionados
El arte del ‘collage’ llega este viernes a los Espais d’Art Urbà de Benidorm
Audio file
Audios relacionados
El arte del ‘collage’ llega este viernes a los Espais d’Art Urbà de Benidorm
Audio file
Audios relacionados
El arte del ‘collage’ llega este viernes a los Espais d’Art Urbà de Benidorm
Audio file
El arte del ‘collage’ llega este viernes a los Espais d’Art Urbà de Benidorm