EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

14:11 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Cel clar

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

'Benidorm, Destinació Turística Intel·ligent i Sostenible' està nominat en la categoria 'Smart Territories and Tourism'

El projecte de Benidorm vinculat al programa Red.es, candidat als 'enerTIC Awards'

03 octubre 2023
El proyecto de Benidorm vinculado al programa Red.es, candidato a los ‘enerTIC Awards’

En 2019, la Smart Office DTI de la ciutat ja va ser premiada en estos mateixos guardons, que es fallen el desembre vinent.

El projecte 'Benidorm, Destinació Turística Intel·ligent i Sostenible', impulsat per l'Ajuntament i finançat amb fons FEDER a través de l'entitat Red.es, és candidat als 'enerTIC Awards' que anualment entrega la plataforma per a distingir els casos d'èxit i bones pràctiques lligades a la digitalització per a millorar l'eficiència energètica i la sostenibilitat.

Així ho ha avançat hui la regidora d'Innovació, Aída García Mayor, que ha detallat que 'Benidorm, Destinació Turística Intel·ligent i Sostenible', que s'està desplegant de la mà de Telefónica, està nominat en la categoria 'Smart Territories and Tourism' juntament amb sengles projectes de l'Ajuntament de Las Palmas de Gran Canaria i de la Universitat d'Alcalá.

García Mayor, que justament demà participa en l'Smart Energy Congress organitzat per enerTIC, ha recordat que el projecte de Benidorm vinculat a Red.es té per principal objectiu "millorar la qualitat de vida, econòmica, social i ambiental dels turistes de Benidorm, així com dels seus residents i empreses, avançant per a això en el desplegament de la plataforma DTI.

El projecte està valorat en una mica més de 3 milions d'euros i compost de 17 actuacions entorn de quatre eixos: gestió intel·ligent del destí, sostenibilitat i eficiència energètica, platges intel·ligents i satisfacció turística i ciutadana. Tal com ha assenyalat la responsable d'Innovació, "les solucions que es plantegen en este projecte i que s'implementaran a Benidorm poden ser reproduïbles en altres destinacions turístiques, especialment de sol i platja amb fort pes del mercat internacional. Estem convençuts que aqueixa capacitat de rèplica és una de les fortaleses que s'han tingut en compte des d'enerTIC a l'hora de seleccionar el nostre projecte per als seus premis anuals".

Així, i com s'ha destacat des de l'entitat, 'Benidorm, Destinació Turística Intel·ligent i Sostenible' planteja solucions "particularment innovadores i reproduïbles" per a "una platja intel·ligent i sostenible" com les que permeten "mesurar l'afluència de banyistes", oferir "informació digital en pantalles informatives" i realitzar un "control de la qualitat de l'aigua amb boies intel·ligents". I tota aqueixa informació, a més, estarà "disponible en una app turística, on els visitants poden també donar la seua opinió a través d'enquestes digitals".

García Mayor ha incidit que "parlem d'un projecte molt tecnològic, que al marge dels components ja esmentats també contempla uns altres com a estacions meteorològiques, sensorització mediambiental, control d'aforaments de vehicles i d'abocaments o monitoratge de consums hídrics". En definitiva, "millorar la nostra eficiència i sostenibilitat ambiental, econòmica i social gràcies a eines de digitalització".

La regidora d'Innovació ha informat que estos 'enerTIC Awards' es fallaran el pròxim 14 de desembre, i ha recordat que "en 2019, la Smart Office DTI ja va ser reconeguda en estos guardons". Concretament, es va imposar en la categoria 'eGoverment' i va ser finalista en la mateixa a la qual ara aspira el projecte de Red.es i també en la de 'Administracions Públiques Locals'.

EnerTIC és una plataforma integrada per 93 empreses TIC i institucions que té per missió contribuir al desenvolupament del potencial de transformació d'estes tecnologies en l'àmbit de l'eficiència energètica a Espanya; una plataforma que compta amb el suport de les empreses associades i institucions públiques, que treballen en favor d'una economia més competitiva i sostenible.