EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

16:42 PM

HORA BENIDORM

21ºC

Poc núvol

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El plec tècnic ja està ultimat i s'espera poder llançar la licitació la pròxima tardor

L'Ajuntament trasllada a les associacions els detalls del nou i innovador servici de recollida de residus i neteja

09 juliol 2021
El Ayuntamiento traslada a las asociaciones los detalles del nuevo e innovador servicio de recogida de residuos y limpieza

El contracte, adaptat a la normativa estatal i autonòmica, prevaldrà la neteja de tots els espais públics i fomentarà el reciclatge i la separació de residus en origen

L'Ajuntament de Benidorm avança en el procés de licitació del nou contracte del fem, que serà "integral, innovador i molt avantguardista", que "estarà adaptat a les directives europees i les normatives estatal i autonòmica" i que "comportarà més, nous i millors servicis". Així ho ha indicat hui l'alcalde, Toni Pérez, durant l'exposició dels detalls tècnics del futur contracte a les associacions empresarials i socials, representants dels treballadors i del Consell Veïnal.

A grans trets, el nou contracte "prevaldrà la neteja de tots els espais públics i fomentarà el reciclatge i la separació de residus en origen", per a així "complir amb els objectius de reducció de residus que recollirà la nova legislació i, d'esta manera, obtindre un benefici mediambiental i evitar les sancions que contemplen les directives nacional i autonòmica per als municipis que no aconseguisquen els objectius".

L'alcalde ha informat que "el plec tècnic està ultimant-se" i que ara resta "l'elaboració del plec administratiu i el procés de fiscalització" abans d'elevar a Ple la licitació del contracte, que serà "integral, innovador i ajustat". Així mateix, ha agregat que el nou contracte suposarà "una inversió sense precedents" en termes tecnològics, de renovació d'equips i d'increment de recursos materials i humans; i també portarà aparellat "un importantíssim treball de conscienciació i sensibilització entre la població resident, flotant i turista".

Tal com ha desgranat el tècnic responsable, comportarà alts nivells de tecnificació i implementarà innovacions tecnològiques.

En matèria de residus, el contracte preveu "facilitar al màxim la separació de residus en origen" i contempla la recuperació –en la major part de la ciutat– de la recollida 'porta a porta'. Per a això, es promourà que els usuaris tinguen en les seues pròpies urbanitzacions els contenidors per a les set fraccions de residus que recull la nova llei: paper/cartó, vidre i envasos, orgànica, tèxtil, oli i no segregats. Esta mesura, a més, permetrà reduir la presència de contenidors en la via pública; mentre que per a la zona del barri antic i per al sector hostaler i comercial s'han pensat solucions específiques.

En matèria de neteja, el nou adjudicatari que resulte del procediment que serà concurs, obert i des de la màxima transparència, haurà de responsabilitzar-se de tots els espais d'ús públic de la ciutat, inclosos els no urbanitzats, el parc natural o els barrancs.

El tècnic ha indicat que "un servici com el que es pretén no és fàcil d'implantar, perquè comporta en el seu desenvolupament un canvi cultural de la ciutadania". Per això, es realitzarà "una implantació progressiva de totes les mesures" treballant en un llindar de 3 a 4 anys "per a aconseguir tots els objectius". El cost del servici anirà en paral·lel a esta implantació progressiva, per la qual cosa l'increment del preu serà gradual.

A més, ha apuntat que la implantació de nous servicis, la tecnificació dels equips i la renovació de tots els vehicles –inexistent després de la modificació del contracte en 2013– suposarà un increment del cost del contracte, però que, tot i això repercutirà en la imatge i neteja de la ciutat, en la qualitat del servici i en benefici de la sostenibilitat i del medi ambient.

Tant l'alcalde com el tècnic municipal han incidit en què "a l'hora d'incentivar la separació en origen, es premiarà a la ciutadania i empreses que complisquen", considerant "un sistema de devolució que genere saldos econòmics per al seu ús en el comerç local o servicis municipals". Al mateix temps, han aclarit que, a través del programa d'incentius, els qui complisquen "no es voran afectats per la pujada de taxes a les quals obliga la nova legislació estatal i autonòmica en matèria de residus".

L'Ajuntament espera poder licitar este contracte la pròxima tardor.

El Ayuntamiento traslada a las asociaciones los detalles del nuevo e innovador servicio de recogida de residuos y limpieza