EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

16:41 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Poc núvol

E 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En el col·loqui organitzat pel Gil-Albert es destaca la confiança posada en el turisme britànic per a esta tardor davant un mal dimensionat i escàs programa de l'Imserso

La col·laboració VisitBenidorm-Hosbec, decisiva en la gestió de la crisi Covid per a protegir la marca Benidorm

09 juliol 2021
La colaboración VisitBenidorm-Hosbec, decisiva en la gestión de la crisis Covid para proteger la marca Benidorm

Organitzat pel Departament de Ciències Socials i Jurídiques de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert va desenvolupar-se ahir de vesprada un col·loqui centrat en "El turisme en temps de vacunes" en el qual la directora gerent de VisitBenidorm, Leire Bilbao, va conduir un debat centrat en l'actuació de Benidorm a través de les fites que han anat jalonant la crisi sanitària, social i econòmica que encara estem travessant.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i el president d'Hosbec, Toni Mayor, van analitzar un procés seqüencial, des de gener de 2020 i fins hui, on sobre cadascun dels moments claus van desgranar les actuacions desenvolupades, sempre en conjunt, per a preservar la marca Benidorm i els teixits social i econòmic de la ciutat destinació turística.

Després de presentar les grans dades del procés viscut, Pérez destaque la labor de "dos grans equips treballant en conjunt, treball i intel·ligència aplicada", per a anar solucionant tots i cadascun dels contratemps que anaven sorgint.

El relat va començar previ a la fira FITUR2020 analitzant les notícies que anaven arribant, sol·licitant-se ja l'11 de febrer la primera reunió a Sanitat. I a partir de llavors la seqüència de grans decisions adoptades per Ajuntament i Hosbec, avançant-se als esdeveniments i decisions governamentals fins a arribar a tancar platges i planta hotelera, desenvolupant un operatiu d'evacuació de turistes als seus llocs d'origen, assenyalant-se especialment les converses amb els operadors tureístics britànics. Pérez va assenyalar que "l'objectiu va ser protegir la marca i la vida de treballadors, residents i turistes". I després d'això, "el desenvolupament dels primers manuals de protecció i protocols que immediatament va adoptar el ministeri".

En este sentit, l'alcalde de Benidorm va assenyalar que de Benidorm i d'Hosbec, "en la primera setmana d'abril es va preparar el Pla d'Especial Protecció al Turisme que des de l'Aliança de Municipis Turístics es va completar amb detalls i es va elevar també al ministeri" davant la necessitat d'unes ajudes que no s'han produït.

Aspectes com generar consciència de ciutat, gestionar la sostenibilitat social i econòmica de la ciutat, atendre amb urgència a famílies i menors, disposar allotjaments per a sanitaris, gestionar una ciutat en situació de crisi i continuar treballant en aspectes de promoció recordant que Benidorm continua esperant com a icona de felicitat van conformar fites del debat.

La reobertura de platges el juny de 2020, la iniciativa Benidorm Beach Safety per a gestionar i oferir seguretat en platges, per a tots i cada dia, el projecte Benidorm Island i el treball del dia a dia per a reactivar la ciutat amb actuacions urbanístiques pensant en la tornada a l'activitat van ser altres fites analitzades, com la incidència dels tancaments perimetrals.

En la conclusió de la sessió s'ha destacat la capacitat de reacció de Benidorm davant esta situació i coneixement real de la situació que es té gràcies a l'anàlisi de la dada que ens porta a conéixer, va destacar Major, que "ara tenim uns clients prestats que cal saber fidelitzar; han descobert un Benidorm nou que complix amb les seues expectatives més altes". Benidorm, va assenyalar Major, s'està renovant des dels hotels a l'escena urbana i, com va indicar Leire Bilbao, es treballa i complixen els protocols fins a l'extrem que no s'han reportat contagis en cap hotel.

A favor de les vacunes i de la celeritat en les campanyes de vacunació, els ponents van destacar la necessitat de culminar els processos per a aconseguir una situació més favorable a la represa de la màxima mobilitat, assenyalant que el Turisme és la vacuna.

Per a l'alcalde de Benidorm el fonamental és que "no s'ha perdut la fe i la confiança en la destinació, ni pels empresaris ni pels turistes, la qual cosa ens dona un ànim afegit –va dir– per a continuar treballant per un concepte global –Benidorm destinació turística– que agrada i satisfà".
Com a colofó del col·loqui es va assenyalar que el programa de vacances de l'Imserso està mal dimensionat, s'ha reduït en número i davant la falta d'expectatives en este, la gran esperança està posada en el turisme britànic per a esta tardor.

La colaboración VisitBenidorm-Hosbec, decisiva en la gestión de la crisis Covid para proteger la marca Benidorm