EL TEMPS A BENIDORM ARA

03

11:09 AM

HORA BENIDORM

21ºC

Molt núvol con lluvia escasa

E 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

85%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ens Gestor DTI ha celebrat hui la seua reunió anual en la qual ha abordat el calendari d'activitats per a 2022

L'Ajuntament proposarà de nou 'Benidorm Vision 360' als fons Next Generation EU

11 gener 2022
Aspecto de la reunión en El Torrejó.
Aspecto de la reunión en El Torrejó.

Benidorm contará con un Observatorio de Sostenibilidad Turística.

L'Ajuntament de Benidorm proposarà de nou el projecte estratègic 'Benidorm Vision 360' a la pròxima convocatòria dels Fons Next Generation EU. Així s'ha abordat en la reunió ordinària anual del Consell Rector de l'Ens Gestor de la Destinació Turística Intel·ligent (DTI) que ha presidit hui l'alcalde, Toni Pérez, en el centre municipal El Torrejó. En la trobada han participat associacions i col·lectius socials, així com representants del Consell de Mobilitat i dels grups polítics de la Corporació.

Dins de l'ordre del dia s'ha realitzat el seguiment del Pla de Sostenibilitat en Destinació, Benidorm DTI+segura en 2021 i s'han plantejat les accions a desenvolupar en 2022, en les quals s'inclou la presentació de 'Benidorm Vision 360' a la pròxima convocatòria de Next Generation. El projecte, valorat en quasi 8 milions d'euros i que el Govern Central va deixar sense finançament en l'anterior convocatòria, prop d'una vintena d'actuacions entorn de quatre eixos: Transició verda i sostenible, Millora de l'eficiència energètica, Transició digital i Competitivitat.

Durant la reunió de l'Ens Gestor s'han repassat les actuacions desplegades en el passat exercici, centrades en els cinc eixos de la DTI: sostenibilitat, accessibilitat, noves tecnologies, governança i innovació. Concretament, en l'apartat de governança s'ha valorat l'eina de gestió integral del sistema, Ciclops STI; mentre que en el d'accessibilitat universal turística, s'ha destacat, entre altres, l'anell ciclista o la posada en funcionament en la web municipal de l'eina Benidorm Accessible, que enriquix la navegació en línia accessible als servicis municipals.

L'ordre del dia contemplava també la presentació de la Memòria d'Activitats de l'Ens i els resultats de l'última auditoria i la renovació de la norma UNE 178501, de desembre passat amb la qual Benidorm consolida el seu lideratge com a primer municipi certificat com a DTI. Així mateix, s'ha plantejat la revisió del reglament del Consell Rector de l'Ens, en el qual s'han plasmat les seues funcions i competències.

Finalment, d'entre les actuacions previstes per al recentment estrenat 2022, el Consell Rector ha apostat per reforçar l'eix de la sostenibilitat amb la posada en marxa d'un Observatori de Sostenibilitat Turística. També s'han fet propostes per a fomentar la interacció de la ciutadania amb la DTI, també s'ha incidit en la innovació a través de la Smart Office, posant l'accent principalment en l'obtenció de recursos a través dels fons Next Generation EU i altres.