EL TEMPS A BENIDORM ARA

07

19:45 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Cel clar

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament encara espera el projecte d'execució que ha de redactar la Conselleria per a obtindre la llicència d'obra i poder adjudicar l'obra del nou Centre de Salut

Benidorm invertix prop de 50.000 euros en millores en el Centre de Salut del Racó de l'Oix

11 gener 2022
Benidorm invierte cerca de 50.000 euros en mejoras en el Centro de Salud del Rincón de Loix

Estos retards han impedit que la licitació i adjudicació es produïra en 2021 com estava previst.

L'Ajuntament de Benidorm ha invertit prop de 50.000 euros en diverses actuacions de millora en el Centre de Salut del Racó de l'Oix, executades a final de 2021 i centrades en l'accés al mateix centre i en la renovació d'alguns espais que es trobaven deteriorats a causa del pas del temps.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, la regidora de Sanitat, Mónica Gómez, i el d'Espai Públic, José Ramón González de Zárate, han visitat hui el centre per a conéixer de primera mà els treballs executats i allí, el primer edil ha destacat que la instal·lació "requereix un manteniment continu", d'ací ve que s'hagen escomés "estes obres en els accessos, molt necessàries per a la millora i acomodament del centre sanitari, ja que són molts els pacients que acudixen amb cadira de rodes, caminadors, crosses, a més de les urgències que són ateses amb lliteres pel personal sanitari".

Els treballs efectuats han consistit bàsicament en la reconstrucció de les rampes d'accés per a fer-les més amples i ajustades a la normativa, així com s'ha creat un pòrtic d'accés i baranes, i col·locat paviment antilliscant. Igualment, s'ha reconstruït l'umbracle que unix les dos edificacions del consultori i que protegix els usuaris de les inclemències del temps; s'han impermeabilitzat les cobertes de totes dos zones, s'ha instal·lat il·luminació 'led' en els accessos i ventilació forçada en els espais no ventilats.

D'igual manera s'ha adequat l'accés del lavabo per a persones amb mobilitat reduïda mitjançant una porta corredissa accessible i s'ha procedit a la reparació de portes i manilles per la deterioració que presentaven. També s'ha donat solució a les males olors dels lavabos de l'edifici secundari i s'ha escomés el pintat de diverses consultes i el vestíbul principal.

En total, la inversió ha ascendit a 48.253,23 euros i el termini d'execució ha sigut de dos mesos.

L'Ajuntament, ha dit l'alcalde, "porta complint en els últims anys el compromís que adoptem amb la Conselleria per a mantindre estes instal·lacions en el millor estat possible amb una inversió constant", una inversió que, en opinió de Pérez "és encara més important davant la crisi sanitària que estem patint".

És per això que l'alcalde ha subratllat que el caràcter provisional d'esta instal·lació sanitària, que es prolonga ja durant diverses dècades, "fa que cada dia siga més necessari el nou Centre de Salut compromés per la Conselleria de Sanitat i que tant s'ha reclamat des d'este Ajuntament i per la societat civilmbenidormera, especialment del Racó de l'Oix, així com pel mateix personal sanitari que presta servei en estes dependències".

En eixe sentit, Pérez ha recordat que el juny passat la Junta de Govern Local va aprovar el projecte bàsic de construcció del Centre de Salut del Racó de l'Oix, que va coincidir amb l'anunci de Conselleria que esta infraestructura anava a ser considerada 'estratègica' i en línia amb el sol·licitat per l'Ajuntament, "se li anava a donar prioritat a la seua execució", per la qual cosa la futura instal·lació es va incloure en el Pla Crèixer +, i es va fixar el final de l'obra en 2023.

"Molts mesos després", ha continuat l'alcalde, "seguim a l'espera del projecte d'execució que ha de redactar i remetre la mateixa Conselleria com a pas previ a l'obtenció de la llicència d'obra i a la licitació dels treballs".

Pérez, no obstant això, ha confiat a "rebre este document d'ací a poc temps, perquè no hi haja nous retards en el calendari fixat per la Conselleria". La previsió inicial va recordar, era la de licitar i adjudicar l'obra abans de finalitzar 2021, "alguna cosa que finalment no ha succeït a causa d'este retard".

El pressupost de la Generalitat per a 2021 recollia per a enguany una inversió de 800.000 euros, que no ha arribat a materialitzar-se, la qual cosa va portar a la Conselleria a redistribuir el cost del projecte, 4,3 milions d'euros, en els dos pròxims exercicis. Així, per a este 2022 el pressupost autonòmic inclou una partida d'1,8 milions d'euros per a les obres de construcció, deixant la resta els 2,5 milions restants per al següent exercici.

El nou Centre de Salut se situarà al carrer Zamora número 5, en una parcel·la de 3.558 metres quadrats cedida per l'Ajuntament en 2017 al costat dels camps de futbol 'Antonio López'.

Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 3
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 4
Audio file