EL TEMPS A BENIDORM ARA

04

09:34 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Aquelles comunitats que per reparació o avaria hagen de buidar les seues piscines o aljubs poden comunicar-ho a Neteja Viària o a FCC

L'Ajuntament inicia un pla d'aigualeig per barris amb aigua reutilitzada de piscines privades

14 octubre 2021
Limpieza Viaria

Este servici de recollida d'aigua és gratuït.

L'Ajuntament de Benidorm, a través de l'empresa concessionària de la Neteja Viària –Foment de Construccions i Contractes (FCC)–, ha posat en marxa una campanya d'aigualeig de carrers utilitzant en estos moments "aigua reutilitzada procedent de piscines privades". Així ho ha traslladat hui el regidor de Neteja Viària i Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, que ha avançat que "esta campanya d'aigualeig, que incidix en les vies públiques, reculades, zones de joc infantils i bio saludables, s'ha iniciat en el barri de Foietes i la zona d'Alfredo Corral", si bé progressivament s'estendrà a la resta de la ciutat i "serà continu fins a final d'any".

Este dispositiu d'aigualeig està compost d'una agranadora, dos màquines hidronetejadores i una cuba.

De Zárate ha recordat que "des de fa quinze anys, Benidorm presta este servici gratuït per a aprofitar l'aigua de les propietats privades que per motius de reparació, avaria o manteniment ha de buidar les seues piscines o aljubs".

Per a disposar d'este servici, "les comunitats poden contactar amb la Regidoria de Neteja Viària en el telèfon 966 815 566 o bé amb la mateixa concessionària en el 965 855 184 per a concertar una cita i que el personal d'FCC procedisca al buidatge de la piscina o l'aljub".

Esta aigua és captada a través de camions cisterna i posteriorment reutilitzada per a l'aigualeig.

Esta mateixa operació ja es va realitzar el mes d'agost passat quan es va buidar i va reutilitzar l'aigua dels dos vasos de la piscina del Palau d'Esports l'Illa, sumant entre tots dos més de 400.000 litres.

L'edil ha subratllat que "al marge del puntual d'aigua procedent de la piscina municipal o de piscines i aljubs privats, i dins de la nostra estratègia d'optimitzar al màxim els recursos hídrics, completarem esta operació d'aigualeig amb l'aigua reutilitzada disponible en les boques d'aigua depurada que hi ha instal·lades en el terme municipal, les mateixes que utilitzem al llarg de tot l'any per a la neteja de les vies públiques i per al reg de jardins".

Audios relacionados
José Ramón González de Zárate - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate - Corte 3
Audio file