EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

19:17 PM

HORA BENIDORM

14ºC

Poc núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'avinguda de Veneçuela capta la major part de la inversió

L'Ajuntament i Consell Veïnal presenten el Pressupost Participatiu de 2021

26 març 2021
L'Ajuntament i Consell Veïnal presenten el Pressupost Participatiu de 2021...

Una vegada avaluat pels Servicis Tècnics Municipals el Pressupost Participatiu, presentat pel Consell Veïnal el 23 febrer, hui s'han donat a conéixer les actuacions que es duran a terme a Benidorm enguany, després de l'anàlisi de totes les propostes plantejades per les associacions de veïns i ciutadans a títol personal.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i els regidors de Participació Ciutadana i Espai Públic, Ana Pellicer i José Ramón González de Zárate, han mantingut una reunió de treball amb els vicepresidents del Consell Veïnal, Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario. Amb posterioritat, Toni Pérez ha traslladat els informes de viabilitat que permeten la seua execució als diferents grups polítics que componen la corporació incorporant-los en l'ordre del dia de les pròximes comissions informatives.

Toni Pérez ha agraït la implicació dels veïns "per a millorar amb les seues propostes molt més la ciutat" i ha recordat que el Pressupost Participatiu part amb "almenys el 5% del Pressupost Municipal, la qual cosa ve a suposar al voltant de 600.000 euros".

En l'informe de viabilitat, els tècnics municipals han estudiat cadascuna de les 67 propostes presentades al Pressupost Participatiu d'enguany, unes actuacions que, en el seu conjunt, superen amb escreix la partida destinada a ell.

D'entre les iniciatives, una que ha sigut destacada molt positivament en l'informe de viabilitat tècnica, es referix a la rotonda en la qual convergixen Ricardo Bayona amb l'avinguda de Veneçuela. "La confluència –ha matisat l'alcalde– de la zona residencial, el CEIP Ausiàs March, el centre de salut de Foietes, el centre d'especialitats i el col·legi Miguel Hernández en la seua part superior amb les entrades del trànsit a Benidorm provinent de Ponent".

Es tracta d'un enclavament urbà en el qual trànsit genera "bastant tensió" en alguns moments del dia, "sobretot coincidint amb les entrades i eixides dels centres escolars". La proposta veïnal aposta "per guanyar en calma i millorar la fluïdesa del trànsit".

A partir d'esta iniciativa, els tècnics municipals han acomplert el projecte i la valoració del que seria l'actuació completa, des de la rotonda el·líptica de Ricardo Bayona que dona entrada a Jaume I, fins a l'avinguda de Nicaragua que amb accés al Miguel Hernández. "La intervenció global –ha precisat Toni Pérez– rondaria els 900.000 euros, amb el que sobrepassaríem amb escreix el que és el Pressupost Participatiu, però veurem com podem encaixar el projecte per a portar-lo a execució".

El pla proposa el restaurat total de la zona "amb la creació de nous passos per als vianants semaforitzats i l'autoregulació del trànsit segons la intensitat". Així mateix, aposta per la renovació i ampliació de les voreres i zones per als vianants, la creació d'un carril bici amb direcció a Via Parc i amb la conversió del sentit de baixada cap a Jaume I en cicle via.

Moltes de les proposicions dels veïns, a pesar que no podran ser incorporades al Pressupost Participatiu, acabaran sent realitzades per l'Ajuntament, les que sol·liciten la plantació d'arbratge, o incidixen en projectes d'accessibilitat "perquè l'Ajuntament les executarà tant sí com no". "Este equip de govern –ha subratllat l'alcalde– té molt clar que la ciutat ha de ser accessible i en tot buit en el qual es puga plantar un arbre es plantarà".

Toni Pérez ha posat d'exemple el Pressupost Participatiu de 2020, el fons del qual "va ser donat pel Consell Veïnal per a atendre les famílies afectades per la Covid-19. I hem d'agrair-li-ho". No obstant això, moltes de les seues propostes han sigut executades directament per l'Ajuntament "com les actuacions en Juan Antonio Baldoví, carrer Calp o plaça de les Tendes". Pérez ha anticipat que "segurament" els 600.000 euros que es gestionaran a través del Consell Veïnal acabaran "doblegant-se o triplicant-se" en incorporar-se bona part d'aqueixes idees al Pressupost Municipal.