EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

06:50 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La nova distribució de fons del Pacte d'Estat reduïx les transferències a la ciutat en quasi el 55%

Benidorm reclama al Govern d'Espanya que augmente els fons per a combatre la violència de gènere després de la retallada de 2020

26 març 2021
Benidorm reclama al Govern d'Espanya que augmente els fons per a combatre la violència de gènere després de la retallada de 2020...

El ple de Benidorm votarà dilluns que ve en ple una moció de la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí, per a instar el Govern d'Espanya "a augmentar les transferències" dels fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere als municipis "com a mínim, a les xifres anteriors a la pandèmia".

Zaragozí ha explicat que esta moció arriba "després de constatar-se una dràstica retallada d'estos fons durant l'any 2020, que en el cas de Benidorm aconseguix quasi el 55% i que en l'àmbit autonòmic se situa en més del 36% i del 50% per què respecta al conjunt de la província d'Alacant".

Segons un informe de la tècnica d'Igualtat que acompanya a la moció, en 2018 l'Ajuntament va rebre 28.813,71 euros de la Secretaria d'Estat en el marc del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere. En 2019, l'import concedit va ser de 28.074,65 euros, mentre que per al passat exercici la quantia es va reduir fins als 15.342,84 euros.

Zaragozí ha aclarit que estos fons "s'han de destinar a programes municipals dirigits a erradicar la violència de gènere, per la qual cosa estes retallades suposen un perjudici per a les dones que patixen situacions de violència i que requerisquen la continuïtat d'estes accions".

"No es pot retrocedir en la lluita contra la violència de gènere i més si eixa reculada es produïx amb decisions apartades del consens i del compromís adquirit en l'aprovació del Pacte d'Estat", ha agregat la responsable d'Igualtat, qui ha recordat que "segons dades de la mateixa Delegació de Govern contra la Violència de Gènere durant els mesos de confinament les trucades i consultes al telèfon 016 d'atenció a les víctimes van créixer un 43,8%".

Per això, ha reclamat "recuperar les dotacions econòmiques d'anteriors exercicis perquè els programes municipals i el mateix Pacte d'Estat no es vegen afectats". En este sentit, ha recalcat que "l'Ajuntament emprarà tots els recursos disponibles perquè, malgrat les retallades, els programes no patisquen cap menyscapte".