EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

21:29 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Poc núvol

N 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El PACC marca 13 línies d'actuació i 54 accions a desenvolupar a curt i mitjà termini

L'Ajuntament exposa el Pla d'Adaptació davant el Canvi Climàtic als Consells d'Escena Urbana i Mobilitat

10 maig 2022
PACC

Benidorm és la primera ciutat espanyola major de 50.000 habitants que compta amb un pla d'este tipus.

L'Ajuntament de Benidorm ha explicat hui les línies mestres del Pla d'Adaptació davant el Canvi Climàtic (PACC) als membres del Consell Assessor d'Escena Urbana i del Consell de Mobilitat, un acte celebrat en el Saló de Plens, que ha comptat amb la presència del catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat d'Alacant, Jorge Olcina, i del director tècnic de l'empresa Intel·ligència Climàtica, Pablo Mirete.

Tots dos han declarat amb detall les línies mestres del PACC, que té 13 línies estratègiques de treball i 54 accions a desenvolupar a curt i mitjà termini, moltes de les quals ja han començat a fer-se. L'alcalde Toni Pérez ha posat de manifest que Benidorm és la primera ciutat de més de 50.000 habitants que compta amb un pla d'este tipus "perquè és una ciutat que vol preparar-se per al futur".

Tant Olcina com Mirete han indicat, a grans trets, que el PACC proposa, per a incrementar la resiliència de la ciutat enfront del canvi climàtic, renaturalitzar el terme municipal, millorant amb això també la qualitat de vida. També planteja fomentar la conservació de la biodiversitat; millorar el disseny i l'adaptabilitat de la ciutat; promocionar l'ús d'energies renovables, l'autoconsum i l'eficiència i sensibilitzar a informar la societat buscant la proactivitat de residents i turistes; i millorar els impactes del turisme.

Olcina ha destacat l'eficient gestió de l'aigua a Benidorm i, en aqueix sentit, ha afirmat que "difícilment el canvi climàtic afectarà els recursos hídrics gràcies a aqueixa gestió que es fa des de fa temps".

Toni Pérez ha indicat que amb este pla "volem aportar el nostre granet d'arena i per això l'acollim amb molt de gust i grat". En aqueix punt ha precisat que hi ha aspectes "que han d'ocupar-nos i preocupar-nos" com és l'augment de la temperatura "que pot afectar els temps de l'activitat turística". Pérez ha considerat que la preocupació d'una destinació turística "és la de ser un lloc confortable climàticament i d'aquí ve que tinguem una responsabilitat amb el territori que hem ocupat, perquè la nostra activitat turística puga dilatar-se en el temps".

L'alcalde ha advocat per "estar alerta i avançar-nos sense por de posar-nos deures" perquè, sens dubte, ha dit "estem davant un gran canvi". L'arquitecte municipal, José Luis Camarasa, ha intervingut per a detallar que els nous desenvolupaments urbanístics "destinen una gran part a zones verdes i parcs" i ha recalcat les regeneracions d'algunes zones com la pedrera del Racó de l'Oix (8.000 arbres) o les plantacions d'arbres en l'Eixample alce (10.000 arbres). També el fet que el 50% del sòl privat en este sector no es podrà omplir de soterranis "amb el que l'aigua tindrà el seu cicle natural i comptarà amb un parc inundable".

Toni Pérez, finalment, ha assenyalat que en el dia a dia "estem a l'avantguarda per a lluitar contra el canvi climàtic". "Encara que tenim unes condicions immillorables, cal no descurar-se i continuar emprenent accions per a continuar tenint un futur prometedor" ha finalitzat.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file