EL TEMPS A BENIDORM ARA

27

14:38 PM

HORA BENIDORM

23ºC

Cel clar

NE 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'actuació està inclosa en la segona fase de millora de la part sud de Jaume I, que preveu també la instal·lació d'un ascensor per a connectar l'avinguda amb el carrer Cadernera

L'Ajuntament comença a asfaltar el carrer el Tord, que passarà a ser de plataforma única

13 març 2024
Benidorm inicia el asfaltado de la calle Tordo, que pasará a ser de plataforma única

Amb antelació s'ha renovat tota la xarxa d'aigua potable i clavegueram dels carrers El Tord i Teuladí.

L'Ajuntament de Benidorm està procedint estos dies a l'asfaltat del carrer El Tord, que passa a ser una via de plataforma única, segons ha traslladat hui el regidor d'Obres, Francis Muñoz, que ha recordat que esta actuació està inclosa en la segona fase del projecte de millora de la part sud de Jaume I.

Muñoz ha informat que este projecte, que formava part de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) i que ara s'està costejant 100% amb fons municipals, "contempla millorar els servicis i incrementar l'accessibilitat de la zona residencial entre els carrers Teuladí i El Tord, aplicant en cadascuna diferents solucions". Així, al carrer El Tord s'opta per implantar plataforma única, mentre que el carrer Teuladí es configurarà com una plaça de preferència per als vianants.

El responsable d'Obres ha explicat que "en estos moments els treballs se centren en el carrer El Tord, on ja s'ha començat a tirar l'asfalt imprés característic de la plataforma única, ja implantat en diverses desenes de carrers de Benidorm en les quals també se simula l'acabat empedrat". Estos treballs "es prolongaran entre setmana i mitja i dos setmanes, després de les quals el carrer El Tord es reobrirà al trànsit".

Amb l'asfaltat del carrer El Tord es completen les actuacions previstes en esta via, a l'espera de continuar actuant en superfície al carrer Teuladí, on "s'atendran les peticions que ens han traslladat els veïns".

A part de noves voreres als carrers El Tord i Teuladí, el projecte inclou la creació de rampes accessibles en els accessos a habitatges, mantenint els ja existents als garatges". També, recull la instal·lació de mobiliari urbà accessible i el plantat d'arbratge de gran calibre, "per a continuar creant espais públics agradables, còmodes, accessibles i verds".

Amb anterioritat, "les obres s'han desenvolupat en el subsol de tots dos carrers, renovant-se la xarxa d'aigua potable i clavegueram i connectant totes els baixants de pluvials a un col·lector per a evitar que aboquen al carrer". "Esta renovació d'infraestructures –ha aclarit- ja està finalitzada, per la qual cosa els treballs ara es traslladen a la superfície de totes dos vies, amb millores d'accessibilitat i escena urbana".

L'edil ha assenyalat que "més enllà de la renovació de les infraestructures hidràuliques i de la gran millora en accessibilitat, seguretat i imatge, esta segona fase del projecte sud de Jaume I també preveu la instal·lació d'un ascensor en la mateixa avinguda per a salvar les actuals escales que connecten esta via amb l'entorn del carrer Maravall, més concretament amb el carrer Cadernera".

"Esta és, sens dubte, l'actuació més cridanera de les previstes en el projecte", ha expressat, al mateix temps que ha indicat que "l'ascensor està en procés de fabricació" i "s'instal·larà tan prompte com tinguem la maquinària i components disponibles".

Video Url