EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

11:46 AM

HORA BENIDORM

24ºC

Cel clar

S 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La sessió ha inclòs tres taules redones sobre la realitat sociolaboral de la ciutat, les necessitats actuals del mercat de treball i l'oferta formativa

Benidorm analitza els reptes del mercat laboral en una jornada organitzada per la Mesa d'Ocupació

13 març 2024
Benidorm analiza los retos del mercado laboral en una jornada organizada por la Mesa de Empleo

L'edil d'Ocupació destaca les "interessantíssimes aportacions" que s'han realitzat "per a continuar avançant en un camp tan important com és l'ocupació".

L'Ajuntament de Benidorm ha albergat este dimecres la "Jornada Ocupació i Empresa, els reptes del mercat laboral a Benidorm", un fòrum de debat organitzat per la Mesa d'Ocupació en col·laboració amb la Regidoria d'Ocupació i Desenvolupament Local. Durant tot el matí s'han succeït diferents taules de debat en les quals s'han abordat nombrosos aspectes relacionats amb el mercat laboral, la formació, l'autoocupació o les oportunitats de treball que oferix el municipi, així com les fórmules per a millorar l'ocupabilitat dels col·lectius més vulnerables.

la regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez, ha destacat que esta jornada ha constituït "un punt de trobada entre entitats socials vinculades a l'ocupació i la formació, administracions públiques i associacions empresarials i sindicats, per a fer un diagnòstic sobre els reptes del mercat laboral i conjuminar esforços i coordinar accions que promoguen l'ocupació a Benidorm". És per això que l'edil ha agraït a tots els participants "les seues interessantíssimes aportacions i propostes" per a poder "continuar avançant de la mà en un camp tan important com és l'ocupació".

La 'Jornada Ocupació i Empresa' ha arrancat amb la taula redona denominada 'Context i Realitat Sociolaboral', en la qual han participat la regidora de Benestar Social, Ángela Zaragozí; la secretària comarcal d'Organització i Administració d'UGT l'Alacantí-la Marina, Amparo Gómez Martí; i el secretari general de CCOO a l'Alacantí-les Marines, Francisco José García Alcaraz.

Després d'esta primera taula, el programa ha continuat amb un altre debat que, sota el títol 'Situació i Necessitats del Mercat Laboral', ha reunit la secretària general de Hosbec, Mayte García Córcoles; la secretària provincial de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Ana Gosálvez Corbeto; i Eva Rodríguez García, representant de Jovempa-Marina Baixa.

Finalment, la tercera taula de debat ha portat per títol 'Proposades d'Ocupació i Formació' i en ella han participat l'edil d'Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez; el director del CdT Benidorm, Paco Juan Martínez; la tècnica de l'Espai LABORA Benidorm, Mari Cruz Castelló Asensi; i el coordinador de l'equip jurídic de Càritas Diocesana en la Diòcesi d'Oriola-Alacant, Alfonso Rodríguez Artiaga.

Després d'un fòrum de diàleg en el qual s'ha obert el torn de paraula a la participació generali s'han produït nombroses intervencions, les edils d'Ocupació i Desenvolupament Local i de Benestar Social han sigut les encarregades de clausurar oficialment este esdeveniment. Mónica Gómez ha destacat que "és primordial saber on estem, on ens trobem, per a així poder traçar un camí i elaborar accions conjuntes per a exercitar-les en l'escenari laboral actual".

Igualment, la responsable d'Ocupació i Desenvolupament Local també ha destacat l'abordatge de temes com "la importància del diàleg social, la necessitat d'ampliar horitzons laborals, adaptar llocs de treball o atraure talents" i, alhora, ha convidat a tots els assistents a "continuar treballant entre tots d'una forma coordinada per a detectar i suplir en la mesura que siga possible les necessitats formatives, l'assessorament en la cerca d'ocupació i l'orientació laboral".

Per a finalitzar, Mónica Gómez ha desitjat que la Mesa d'Ocupació de Benidorm continue creixent: "Esperem que en un futur tinguem encara major representació en esta Mesa d'Ocupació i continuem treballant en el que ens unix, que és una cosa tan important com l'ocupació".

Sobre la Mesa d'Ocupació de Benidorm

La Mesa d'Ocupació es va constituir a la fi de 2021 per a "aglutinar a diferents entitats del municipi relacionades amb l'ocupació i la formació, amb l'objectiu comú de promoure la inserció laboral a la nostra ciutat", ha recordat Mónica Gómez, qui a més ha explicat que el Consistori benidormer forma part d'este organisme des dels seus inicis. També són membres de la Mesa associacions de persones amb diversitat funcional, entitats públiques i privades amb programes d'ocupació i formació, associacions empresarials i administracions públiques. Entre elles, Creu Roja, Càritas, UGT, CCOO, Labora, Aerbeco, Asmibe, Cambra d'Alacant, Cocemfe, Afem, Upapsa, Formació Santa Marta, La Merced Migraciones, Inserta Empleo, CEEM, CRIS-CD Benidorm, a les quals recentment també s'han sumat CdT Benidorm, Hosbec, CEV, Jovempa, Avibe, Aico i Abreca.