EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

15:58 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Cel clar

NE 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els treballs hauran finalitzat abans d'estiu i afectaran la façana, planta baixa, millores en l'estructura i substitució de mecanismes elèctrics

Benidorm inicia les obres de rehabilitació de l'Hort de Colón, finançades per la Diputació en un 70%

13 març 2024
Rehabilitación Hort de Colón
Rehabilitación Hort de Colón

L'Ajuntament de Benidorm, a través de la Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural ha iniciat les obres de rehabilitació de l'Hort de Colón, que es prolongaran per als pròxims mesos i que estaran finalitzades abans de l'estiu. Els treballs se centraran en l'estructura de l'immoble i en la millora de molts elements obsolets i deteriorats.

Les obres, segons consta en el projecte, no modifiquen el conjunt del sistema estructural, sinó que substituiran unes biguetes de fusta d'una dimensió menor per altres de major dimensió, "sense que això es puga considerar com una variació essencial del conjunt estructural". D'igual forma, s'escometrà el canvi de mecanismes elèctrics, la reforma del bany –que serà adaptat– i l'arranjament de la façana sense modificar buits i disposició general d'esta.

El pressupost d'esta rehabilitació ascendix a 294.958,86 euros, del qual un 70% està subvencionat per la Diputació Provincial d'Alacant, i la finalitat és "poder comptar amb una infraestructura remodelada, modernitzada i en perfectes condicions per al gaudi dels veïns i turistes de Benidorm", ha assenyalat la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, que ha precisat així mateix que "ja s'està dissenyant el contingut que tindrà la programació de l'Hort de Colón una vegada acabades les obres per a poder comptar amb una major oferta cultural a Benidorm".

L'objectiu principal del projecte consistix en la substitució de les biguetes del forjat primer per altres tantes biguetes, també de fusta, amb major secció i major rigidesa, menor possibilitat de deformació i més resistència tant a flexió com cort.

A més, com s'ha explicat, es procedirà a la substitució dels mecanismes elèctrics, interruptors i preses de corrent, així com les tapes de registre. Igualment, es reformarà el bany de la planta baixa –actuació que ja s'està escometent– i se substituirà l'actual claraboia de l'immoble "que presenta un estat de conservació bastant millorable". Els treballs, a més, afectaran la façana de manera que el seu arranjament consistirà bàsicament en l'eliminació dels problemes d'humitats.

La casa museu de l'Hort de Colón és un antic habitatge dels descendents de Vicente Zaragoza Ortuño, armador de la localitat, que la va edificar a esquena de la casa principal de la família en el hui Passeig de la Carretera, adquirida en 1885. Es tracta d'un habitatge de principis del segle XX de dos plantes d'altura, porxada i un hort, hui convertit en jardí. Va pertànyer a la família Zaragoza Ortuño i més recentment als germans Llorca Zaragoza que la van donar a l'Ajuntament l'any 1988.