EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

10:37 AM

HORA BENIDORM

28ºC

Cel clar

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Societat Musical l'Illa de Benidorm interpreta un concert en el qual experts revelen els secrets del singular enclave

La Serra Gelada, protagonista en el 699 aniversari del naixement de Benidorm

12 maig 2024
Societat Musical l'Illa de Benidorm.
Societat Musical l'Illa de Benidorm.

La Societat Musical l'Illa de Benidorm ha oferit este matí un concert que, sota el títol de 'Serra Gelada, música al voltant d'un abisme', ha permés conéixer els secrets de la muntanya i, alhora, gaudir de la sonoritat de la banda dirigida pel seu titular, Felipe Lanuza.

El concert, emmarcat dins dels actes del 699 aniversari de la Carta Pobla, ha tingut lloc en el Saló d'Actes de l'Ajuntament i, entre els assistents, es trobava l'alcalde, Toni Pérez, el regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, altres membres de la corporació i el diputat autonòmic, José Ramón González de Zárate.

El programa musical ha estat compost pel pasdoble 'L'entrà de la murta', de Salvador Giner Vidal; la composició per a banda d''Stonage', de Sara Galiana; el poema simfònic 'Paradise', d'Óscar Navarro; la 'Simfonia número 9 del Nou Món', d'Antonín Dvorak; la 'Dansa colorista', de Rafael Mullor Grau; i l''Himne de Benidorm', de Joaquín Belda.

Darrere dels músics, l'escenari ha anat reproduint imatges de la Serra Gelada i, abans de cada interpretació, especialistes experts en diverses matèries han revelat alguns dels secrets d'este enclavament que se situa entre els termes de Benidorm i l'Alfàs del Pi.

Així, han pres la paraula el filòleg Xavier Llorca Ibi, el geòleg Juan Antonio Marco Molina, l'arqueòloga Carolina Fredes Castillejo, José Santamaría Santa, de l'equip d'educació ambiental del Parc Natura, i el fotògraf Jaume Fuster. Tots ells han exposat els seus coneixements sobre tan singular serra que devem, entre tots, preservar per a les generacions futures.