EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

09:41 AM

HORA BENIDORM

15ºC

Poc núvol

SO 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Policia Local reforça temporalment la lluita contra la venda de droga 'a la menuda' amb la incorporació d'un gos ensinistrat

21 juliol 2017
La Policía Local refuerza temporalmente la lucha contra el ‘menudeo’ con la incorporación de un perro adiestrado

Durant un mes, el ca i el seu entrenador treballaran amb el GRP

Seguretat valorarà després si crea una unitat canina

La Policia Local de Benidorm ha incorporat un gos ensinistrat en la detecció de substàncies estupefaents amb el qual es reforça la lluita contra la venda a la menuda i el consum de droga en la ciutat. El ca, integrat en el Grup de Resposta i Prevenció (GRP), el col·lectiu d'intervenció ràpida especialitzat en la previsió de delictes (especialment en la via pública), estarà de prova en la unitat durant un mes, temps que servirà a la Regidoria de Seguretat Ciutadana per a valorar la conveniència o no de la creació d'una futura unitat canina, així ho ha recordat el regidor de Recursos Humans, Jesús Carrobles, que ha acompanyat a la unitat en la seua primera actuació amb el cànid.

En la seua primera nit de servici, l'animal que treballa braç a braç amb el seu entrenador, també agent de la Policia Local "ha sigut capaç de detectar positivament la presència d'estupefaents en quatre actuacions policials", localitzades entre al Racó de l'Oix i l'estació d'autobusos, segons fonts policials. En tres dels casos l'animal ha detectat que la persona portava marihuana i haixix en la quarta.

Els agents que han patrullat amb el gos en les zones més concorregudes i populars de la nit de Benidorm, han qualificat l'experiència d'"excepcional", no solament pel material il·legal confiscat, sinó per "l'impacte visual" de la presència del gos al costat dels policies, la seua "eficiència dissuasiva i la imatge de seguretat que es transmet" a ciutadans i visitants. De fet, els policies han posat l'accent que sense l'animal no hauria sigut possible detectar les substàncies localitzades durant el seu servici.