EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

10:26 AM

HORA BENIDORM

15ºC

Poc núvol

SO 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm celebra la Festivitat de Sant Jaume

21 juliol 2017
Benidorm celebra la Festividad de Sant Jaume

Els actes al patró són els més importants que organitza la Comissió abans de les Festes Majors Patronals de novembre

Tot està a punt a Benidorm per a la celebració de les festes en honor a Sant Jaume, patró de la ciutat, que començaran demà, dissabte 22 de juliol, amb el tradicional sopar de gala.

El regidor de Festes, Jesús Carrobles, el president de la Comissió de Festes Majors Patronals 2017, Antonio Vicente Fuster, i Guido Maris, han presentat este matí el programa de festejos d'"un dels plats forts de l'estiu" i "previ a la celebració de les festes de novembre", ha assenyalat l'edil. Carrobles ha anunciat "l'avançament" d'alguns dels actes previstos en caure "entre setmana" el dia de Sant Jaume, i s'ha mostrat convençut que seran "tot un èxit" per "l'afecte" amb què s'han elaborat i el treball "a consciència" de la Comissió.

La programació s'iniciarà demà amb el sopar de gala a la plaça de Castelar, a les 21.30 hores, a la qual seguirà una revetla i el nomenament posterior dels nous Majorals d'Honor 2017. En el sopar participaran unes 300 persones. Lamentablement molts dels interessats a assistir al sopar no podran fer-ho "perquè no caben més en la plaça", ha puntualitzat Antonio Vicente Fuster.

Les celebracions del cap de setmana arribaran a la seua fi diumenge, 23 de juliol, a les 22.00 hores, amb un concert de la Rondalla de l'Associació Cultural Recreativa 'La Barqueta', també en la plaça de Castelar.

El dimarts, 25 de juliol, el dia del patró començarà a les 12.00 hores amb el volteig general de campanes i el posterior bombardeig, al costat de l'Església Parroquial de Sant Jaume i Santa Anna.

A les 18.00 es concentraran les reines, dames, Abanderat, majorals d'honor, majorals i autoritats en la Casa del Fester per a, seguidament, procedir en cercavila fins a la seu de 'La Barqueta' on serà arreplegada la imatge del patró per les majorales i traslladada fins a la plaça del Torrejó. En este lloc serà inaugurat per l'alcalde, Toni Pérez, el cartell anunciador de les Festes Majors Patronals 2017, obra de Michel Acosta.

A continuació, i abans de la missa en honor al patró, es realitzarà el traspàs de la bandera al nou Banderer, pel Banderer 2016, Richard Romero. Després de l'acte religiós, es dispararà una 'estampeta' en honor a Sant Jaume, i les dames i reines ballaran 'El Peuet'. Amb un castell de focs artificials i una gran revetla en la plaça de Castelar, les festes en honor al patró de Benidorm s'acomiadaran fins al pròxim any.