EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

17:36 PM

HORA BENIDORM

12ºC

Núvol con lluvia

N 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

80%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Conselleria desatén la petició de Benidorm, encara que l'Ajuntament continuarà mantenint el programa 'Activem els col·les'

La Generalitat exclou el reforç educatiu de les subvencions per a les activitats extraescolars

30 setembre 2021
La Generalitat excluye el refuerzo educativo de las subvenciones para las actividades extraescolares

L'alcalde considera "inexplicable" la decisió i lamenta la "falta de sensibilitat" de l'administració autonòmica.

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports, ha decidit excloure el reforç educatiu de les subvencions per a les activitats extraescolars com havia sol·licitat l'Ajuntament de Benidorm després d'una proposta aprovada en ple el mes d'agost passat. D'esta manera, segons ha explicat l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, "el programa de reforç educatiu dirigit a la població escolar de 3 a 18 anys no tindrà finançament autonòmic".

Pérez ha recordat que el ple va acordar per unanimitat instar la Conselleria que modificara l'Ordre 25/2021, d'1 d'agost, de manera que entre les ajudes als municipis per a activitats extraescolars s'incloguera "explícitament i com a despesa subvencionable les ajudes directes a alumnat que requerisca suport educatiu".

L'Ordre de la Conselleria reforça les activitats de foment de la participació sociocultural i esportiva, però segons ha lamentat el primer edil, "posen el fre al finançament d'activitats extraescolars més centrades en l'aprenentatge estructurat, ja que han inclòs la col·laboració en activitats com les classes de reforç educatiu".

Malgrat no comptar amb finançament de la Conselleria, l'alcalde ha assegurat que l'Ajuntament sí que continuarà donant continuïtat al programa en este curs escolar a pesar que la Conselleria "inexplicablement no ha sabut reconéixer la importància de la iniciativa. Ho entenem com una retallada dins d'una proposta que la Conselleria hauria de fer seua". "Una mala notícia per al conjunt dels educands, de les famílies i dels ajuntaments de la Comunitat Valenciana" ha agregat Pérez.

L'alcalde, a més, ha recordat que l'Ajuntament de Benidorm, a través de les Regidories d'Educació, Joventut, Cultura i Esports, va posar en marxa el programa 'Activem els col·les' que permetia a la població escolar amb necessitats de reforç educatiu accedir a classes extraescolars cofinançades per l'Ajuntament.

"Inclourem el programa de reforç educatiu amb càrrec als recursos municipals" ha afirmat Pérez, "a pesar que siga una competència directa de la Generalitat, que ara ha aplicat una retallada i ens deixa als ajuntaments sense finançament per a això, perquè igual per a ells no és una inversió i sí una despesa".

Este programa, enfocat a alumnat de segon i tercer cicle de Primària i Secundària dels centres públics, va permetre en el primer semestre d'enguany que 230 menors de la ciutat aconseguiren la concessió d'ajudes municipals per a classes de reforç educatiu.

Així, cada estudiant va rebre 300 euros, a raó de 50 euros mensuals, per a les seues classes de reforç. L'Ajuntament va destinar a eixa convocatòria 68.100 euros; una iniciativa que va ser valorada "molt positivament per les famílies i centres educatius.

L'ajuda municipal es va dirigir especialment a les famílies de Benidorm amb menys recursos i a aquelles els fills de les quals van requerir un suport educatiu, derivat, per exemple, de no haver pogut seguir durant el passat confinament el normal desenvolupament de les classes telemàtiques que oferien els centres en mancar de mitjans tecnològics. "Sense eixe suport econòmic, part d'este alumnat no hauria pogut accedir a aqueix reforç educatiu i, per tant, no hauria aconseguit els objectius acadèmics" ha explicat Toni Pérez, que ha tornat a insistir en la "falta de sensibilitat" de l'administració autonòmica en assumptes educatius.

Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 1
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 2
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 3
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 4
Audio file