EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

21:29 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Cel clar

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez rep a l'alcalde Andriy Kulchinsky, visiten la Smart Office i la regidoria de Turisme, anunciant la posada en marxa del procés que culminarà amb l'agermanament

La ciutat balneària ucraïnesa de Truskavest s'interessa pel model de gestió turística de Benidorm

06 juliol 2022
Visita Alcalde Ucrania

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha rebut este matí al president del Consell municipal i alcalde de Truskavets, Andriy Kulchynskiy, acompanyat pel cònsol d'Ucraïna, Pablo Gil, i personal del consolat.

En Alcaldia, han departit sobre aspectes de localitat ucraïnesa i la seua vinculació al turisme balneari centreeuropeu des de fa cent noranta-cinc anys. Truskavest compta amb una planta de 90 hotels, 25 dels quals compten amb balneari termal propi, així com important oferta d'allotjament en apartaments i viles. Fins a la invasió russa i la guerra, la ciutat balneari ucraïnesa rebia una mitjana anual de 200.000 turistes que en un 70% procedien de la mateixa Ucraïna i el 30% restant de Polònia, Bielorússia, Azerbaidjan i Rússia principalment.

Actualment, per la seua capacitat en allotjaments, la localitat s'ha convertit en una ciutat refugi, per la seua proximitat a la frontera Polonesa i quedar al marge dels bombardejos russos i molt lluny del front oriental, amb un altíssim número de desplaçats que compliquen la gestió municipal de la localitat.

Amb vista millorar en governança i sostenibilitat s'ha desenvolupat esta primera presa de contacte en la qual l'alcalde Kulchinsky s'ha interessat especialment per la gestió DTI del municipi, la sobre dimensió de la prestació de servicis i les singularitats turístiques de la ciutat.

Toni Pérez, que li ha acompanyat posteriorment en la visita a la Smart Office i a l'edifici municipal Torrejó, seu de la Regidoria de Turisme i de la Fundació Turisme Benidorm, s'ha interessat per les particularitats turístiques de Truskavets i s'ha manifestat predisposat "a iniciar el procés administratiu que porte a la signatura de l'agermanament entre totes dos ciutats turístiques" assenyalant que "encara sent diferents els models, els problemes són comuns" i "l'experiència de Benidorm pot ser molt interessant per a ajudar en la implantació de la governança i la gestió més eficaç" en el consell municipal ucrainés.

Tots dos ajuntaments estan disposats al desenvolupament de la col·laboració socioeconòmica entre les dos ciutats, a l'organització de reunions de negocis i la consegüent coordinació d'objectius, prioritats, tasques i mesures comunes respecte al desenvolupament eficaç de les forces productives de totes dos comunitats, així com l'ús racional del potencial de recursos d'ambdues, la creació de condicions de vida confortables per a la població i la millora de l'organització territorial de la societat.

La col·laboració es materialitzaria en els sectors on tant Benidorm com Truskavest són líders: el sector de turisme, la balneoteràpia en la seua funció mèdica i de protecció de la salut, la sostenibilitat, la innovació, accessibilitat universal i l'accés a la tecnologia per a la més eficaç gestió. S'ampliaria a la cultura i l'esport, incidint en la participació en festivals, actes culturals i competicions esportives; arribant al sector d'educació i ciència, realització de programes d'estudis conjunts mitjançant l'execució de projectes d'intercanvis entre els joves i professors.

Amb la col·laboració del Consolat d'Ucraïna en la Comunitat Valenciana s'han instat a mantindre el diàleg tendent a l'agermanament. La delegació ucraïnesa ha girat visita per la ciutat i la seua planta hotelera.