EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

11:51 AM

HORA BENIDORM

23ºC

Poc núvol

E 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El prestigiós autor va realitzar en la Sala d'actes un viatge musical al voltant del nostre país des del segle XVIII al XXI

Gran acolliment del concert de Luis Agius en el Cicle de Grans Recitals

09 febrer 2024
Concierto de Luis Agius
Concierto de Luis Agius

El segon concert del cicle de Grans recitals que organitza la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Benidorm va acostar ahir a la Sala d'actes municipal al concertista, escriptor, crític musical i d'art, dramaturg i llicenciat en Dret, Luis Agius. Un concert que va collir, de nou, un gran acolliment i que va alçar els aplaudiments dels assistents en nombroses ocasions. Amb el títol 'Espanya dins d'un piano', Agius va acostar als presents a un viatge musical al voltant del nostre país des del segle XVIII fins al segle XXI. A la cita va assistir el regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, acompanyat d'altres membres de l'equip de govern local.

El programa es va dividir en quatre 'viatges' i un epíleg. Així, el primer viatge va començar per València i l'obra 'Mediterrània' del mateix Luis Agius, Va seguir per Llevant amb 'Dansa Espanyola número 2 Oriental' d'Enrique Granados, va continuar a Granada amb l'obra del seu mateix nom d'Albéniz i va finalitzar a Jaén amb 'La mar d'oliveres' d'Agius.

El segon viatge va començar a Toledo amb 'El Greco i Rilke a Toledo' del mateix autor. La segona etapa d'este viatge li va portar a Aranjuez, amb la 'Sonata K.263' de Domenico Scarlatti i va acabar a Àvila amb l'obra 'Les muralles del cel', també de Luis Agius.

El tercer viatge va comptar amb la interpretació de tres obres del mateix concertista. La primera va portar als assistents fins a Ronda, amb 'Fantasia rondenya'. Li va seguir Barcelona amb 'Capvespre al Parc Güell' i va concloure a Cadis amb 'Somni del mariner'.

L'últim viatge va passar per Conca i la peça 'Cuenca, balcó de l'art', després per 'Còrdova, llunyana i sola: homenatge a Lorca', va arribar a Madrid amb els 'Valsos poètics' de Granados i va acabar a Galícia amb 'Finisterre'. El recital va acabar amb l'epíleg 'Espanya a vista d'ocell' de Scarlatti, amb transcripció i variacions de Luis Agius.

Agius ha actuat com a pianista en les principals i ciutats europees des de 2002 amb el suport del Ministeri d'Afers exteriors, l'AECID i l'Institut Cervantes. També ha publicat dos obres de teatre; 'Tots som Albert Camus' i 'El meu nom és Sarah' i estrenat altres dos: 'El caminant i la mort' i 'Caravaggio'. Luis Agius és, a més, membre de la recentment creada Acadèmia de Música d'Espanya.