EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

03:12 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els nous elements, deu en total, porten incorporat un tractament antihumitat i superfície polida per a evitar l'erosió marina

Finalitza la col·locació de bancs i quadres de control dels nous fanals del Passeig de Llevant entre el carrer València i el Torrejó

08 febrer 2023
Catenaria de Levante

La renovació dels fanals i la catenària del Passeig de Llevant va superant etapes amb l'objectiu que este icònic element de la imatge de Benidorm estiga completament renovat abans de la temporada alta a la ciutat en el tram des del Torrejó fins a l'avinguda Europa.

En data de hui ja ha finalitzat la instal·lació dels nous bancs de formigó que se situen en el passeig i que incorporen els quadres de control i les connexions elèctriques dels fanals. S'han col·locat en total deu bancs des del carrer València al Torrejó i altres tants fanals. Estos bancs compten amb un tractament antihumitat i superfície polida per a evitar l'erosió marina. Els cofres que alberguen en el seu interior les maniobres dels fanals estan realitzats en acer inoxidable per a allargar la seua vida i evitar l'oxidació. D'igual forma, també s'han instal·lat ja deu fanals provisionals, col·locades en la mateixa arena de la platja amb una fonamentació completament nova.

L'alcalde de Benidorm ha visitat hui el desenvolupament dels treballs, al costat del regidor d'Espai Públic, José Ramón González de Zárate, i la de Platges, Mónica Gómez. Una actuació que s'emmarca en la renovació completa de la catenària i lluminàries del passeig de Llevant, que afectarà 40 columnes i que renovarà altres 40 lluminàries que enfoquen cap al passeig, 80 projectors que ho fan cap a la platja i a 1.566 lluminàries que discorren entre les columnes.

Recordar que el global de la intervenció suposa una inversió d'1.972.119,41 euros que serà finançada amb recursos municipals amb càrrec als romanents de tresoreria per tractar-se d'un projecte financerament sostenible, ja que la reducció de la potència energètica, una vegada finalitzada la intervenció, serà d'un 33,65%. Les previsions apunten al fet que abans de Setmana Santa la renovació estarà finalitzada i la nova catenària operativa.

L'alcalde Toni Pérez ha comprovat 'in situ' l'estat final dels nous bancs i ha destacat que "el fet de contindre en el seu interior els quadres de connexions de les lluminàries permet que la seua vida útil s'allargue de manera significativa, ja que s'evita l'entrada d'arena i humitat". En eixe sentit, Pérez ha recordat que fins ara les caixes de les connexions elèctriques estaven situades en unes fornícules el nivell de l'arena, davall del passeig, "amb una propensió molt gran a avaries per l'entrada d'arena i aigua de mar en episodis de temporals".

L'alcalde també ha destacat "la important reducció en el consum que suposa esta actuació, ja que la potència instal·lada una vegada acabada serà més d'un 33% inferior a l'actual, només en esta primera fase de renovació".

En este punt, l'alcalde ha emfatitzat que es tracta d'"una obra molt esperada que ha tingut un trànsit amb moltes dificultats perquè primer reclamem al Ministeri que l'executaren ells a l'ésser de la seua competència". La negativa de l'administració central a dur a terme l'actuació va motivar que l'Ajuntament decidira escometre-la pel seu compte, "però encara així també ha sigut molt tortuós el camí fins a tindre l'autorització".

"No podíem tolerar que per deixadesa de l'administració central no s'entenguera que la catenària i l'enllumenat de Llevant és molt més que un enllumenat; és una icona que ha d'avançar i innovar-se i que, per tant, ha de ser substituït després de més de trenta anys des de la seua col·locació" ha afirmat l'alcalde.

La catenària de Llevant data dels anys noranta del passat segle i presenta elements amb un important estat de deterioració i que han arribat al final de la seua vida útil. "Per això i per la necessitat d'adaptar les infraestructures d'enllumenat exterior al Reglament d'Eficiència Energètica és pel que hem decidit escometre la renovació integral de la catenària" ha indicat Pérez.

De fet, bona part de les columnes presenten corrosió generalitzada i fins i tot estava en dubte la capacitat estructural d'estos elements. També s'havia detectat una deterioració en forma de clivelles i fissures en l'ancoratge de les columnes i símptomes d'oxidació en els cables d'acer, que podria comportar una afecció a la capacitat tensorial d'estos.

El projecte, ha recordat l'alcalde, contempla la substitució de les columnes actuals per altres d'un disseny exclusiu per a Benidorm que incorporen un sistema d'alta protecció d'ambients marins. "Hi ha un important treball de desenvolupament industrial previ darrere, ja que es tracta d'elements no estandarditzats i fets exclusivament per a Benidorm" ha detallat Pérez.

Com ja es va explicar a l'inici de l'actuació, una de les novetats que s'implementaran a la nova catenària és la possibilitat de formar composicions lumíniques de tota mena que van des de la il·luminació en colors, composicions dinàmiques, transicions o escenografies diverses mitjançant un sistema que permetrà monitorar, programar i controlar la il·luminació.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file