EL TEMPS A BENIDORM ARA

18

19:17 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Núvols alts

N 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Educació ha acceptat les propostes d'actuació en 7 col·legis i un IES, però deixa fora les obres del Pere Maria Orts i Bosch i de la nova seu de l'EOI

Benidorm sol·licitarà a Conselleria que li delegue les competències per a poder fer les obres per fi autoritzades dins del Pla Edificant

08 febrer 2023
Benidorm solicitará a Conselleria que le delegue las competencias para poder hacer las obras por fin autorizadas dentro del Plan Edificant

L'Ajuntament espera que Conselleria responga amb rapidesa, després d'haver passat vint mesos des que es va demanar l'adhesió a l'ampliació de l'Edificant.

L'equip de govern de Benidorm elevarà al pròxim ple una moció per a demanar a la Conselleria d'Educació la delegació de competències perquè l'Ajuntament puga executar les obres finalment autoritzades per l'administració autonòmica dins del Pla *Edificant, i que arribaran a set Centres d'Educació Infantil i Primària (CEIP) i un Institut d'Educació Secundària (IES). Així ho ha avançat hui l'alcalde, Toni Pérez, qui en una roda de premsa al costat de la regidora d'Educació, Maite Moreno, ha assegurat que "l'Ajuntament, en la part que ens competix, serà molt ràpida i continuarà agilitzant els passos al màxim" perquè les obres autoritzades poden executar-se com més prompte millor.

Referent a això, Toni Pérez ha recordat que a proposta del govern local el ple va sol·licitar el juny de 2021 participar de l'ampliació del Pla Edificant i fer-ho amb 20 actuacions en 13 centres educatius; actuacions totes elles pendents d'executar per part de la Conselleria.

Des d'aqueix moment, "l'Ajuntament s'ha encarregat de redactar els avantprojectes de les actuacions proposades, que es van remetre dins del termini i en la forma escaient a Conselleria". Tot això, ha aclarit, "amb l'objectiu d'intentar agilitzar i accelerar la resolució del Pla Edificant a l'espera de saber quines obres s'anaven a autoritzar" des de Conselleria.

La resposta de Conselleria va arribar via correu electrònic el passat 20 de desembre -"díhuit mesos després de la sol·licitud" d'adhesió al pla–, autoritzant finalment obres en els CEIP Aitana, Ausiàs March, Gabriel Miró, Puig Campana, Els Tolls, Vasco Núñez de Balboa i El Murtal, i en l'IES Mediterrània, per un import global de 12,8 milions d'euros.

L'alcalde ha lamentat que Conselleria no haja atés totes les obres que l'Ajuntament volia executar, ja que "en el paquet" de les autoritzades "no està el tan promés ja IES Pere M. Orts i Bosch", que "és una prioritat per a este govern local i per a Benidorm". Toni Pérez ha recordat que l'Ajuntament va demanar poder completar el 15% que queda pendent de les obres d'ampliació d'este centre, com ja va fer en l'anterior fase del *Edificant, però la petició "no ha sigut atesa per Conselleria".

Tampoc està inclosa en el paquet "una altra obra prioritària": la construcció de la nova seu de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI), per a la qual en el seu moment es va cedir sòl a la Conselleria i que des de la seua posada en marxa està situada en el centre d'estudis del Salt de l'Aigua, un edifici de propietat municipal. Queden també fora les obres proposades en els CEIP Miguel Hernández, Mestre Gaspar López i Serra Gelada.

Toni Pérez ha detallat que des que Educació va comunicar els projectes autoritzats, s'ha complit amb el següent tràmit obligat: que el consell escolar municipal i el de cada centre aprove "la nomenclatura" del projecte remesa per Conselleria. Ara, complit este tràmit, "és el moment de sol·licitar aqueixa delegació de competències per a poder executar les obres". "Entenem que Conselleria no ha de tardar més d'un mes a contestar", evitant així "nous retards i demores" com els viscuts fins ara.

L'alcalde ha explicat que una vegada Conselleria accepte eixa delegació s'inicia un tràmit administratiu llarg, de redacció de projectes d'execució i de licitació d'obres. Eixe període ha apuntat, "serà pràcticament d'un any i eixe és l'any que hem perdut" en haver tardat Conselleria díhuit mesos a atendre la sol·licitud d'adhesió i proposta de projectes feta per Benidorm el juny de 2021.

Així, si la resposta de Conselleria haguera sigut àgil "ara estaríem executant obres" com "ocorre en molts altres municipis de la província i de la Comunitat". "Però l'aigua de maig cau quan cau", ha conclòs.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Toni Pérez
Audio file