EL TEMPS A BENIDORM ARA

18

10:35 AM

HORA BENIDORM

26ºC

Intervals de núvols

E 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

25%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez destaca la singularitat de Benidorm que Martin Parr, Cristina de Middel i María Moldes han sabut reflectir i han exhibit internacionalment reflectint felicitat

'El Turista Accidental', un homenatge als turistes de Benidorm.

16 juliol 2021
Momento de la intervención del alcalde en la presentación de la exposición

Des d'esta vesprada i fins al 17 d'octubre serà visitable, de 15 a 22 hores, en el Museu Boca del Calvari.

Arriba al Museu Boca del Calvari l'exposició titulada "El turista accidental" que recull fotografia de l'alacantina Cristina de Middel, la gallega vinculada a Alacant María Moldes i el britànic enamorat de Benidorm Martin Parr.

L'objecte de la mostra és el turisme de masses i la seua repercussió en el paisatge urbà de Benidorm i en els qui residixen a la ciutat, reflectint essencialitat i una imatge desinhibida del Benidorm que els tres artistes coneixen detalladament, segons han ressenyat els comissaris de l'exposició Rafa Soria i David Trujillo.

En l'obertura de la mostra, la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, ha destacat que "el Museu Boca del Calvari alberga un homenatge als turistes de Benidorm", destacant que el nivell de l'exposició mereixeria una festa inaugural que condiciona les restriccions sanitàries actuals. Parr i De Middel són fotògrafs de la prestigiosa Agència Magnum i Moldes és, també, una multipremiada fotògrafa de referència internacional.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, va destacar que els tres artistes han aportat la seua producció per a una mostra de màxim nivell de tres enamorats de Benidorm en "una aposta per l'àmbit cultural" com la que està fent Benidorm este estiu amb fotografies "que ve reflectint l'esperança d'un poble per eixir d'esta experiència en la qual mai ha abaixat els braços i ha continuat sempre activa".

Esta mostra "de trajectòria internacional", va assenyalar Pérez, "recull l'ànima de gent enamorada de Benidorm que troba a Benidorm la felicitat". Per a l'alcalde, en les fotografies exposades "està la singularitat que tots veiem, però que ells han sabut captar; l'instant captat que passa a l'eternitat i reflectix emocions com la felicitat".

El Museu Boca del Calvari exhibix en les seues 3 plantes les obres dels tres artistes que, va recalcar l'alcalde, "empren tres mètodes absolutament diferents per a captar les seues instantànies: analògic, digital i Telèfon intel·ligent dominant la tècnica fins a portar la fotografia com a manera de fer art".

En conjunt són tres sèries fotogràfiques nascudes d'enfocaments diferents, però que confluïxen en la realitat quotidiana que sol passar desapercebuda. Les tres sèries motiven un viatge equilibrat on turistes i residents, turistes accidentals, transiten en una ciutat on les vacances, com reflectixen els comissaris de l'exposició, no acaben mai.

De Cristina De Middel, Premi Nacional de Fotografia 2017, s'exhibix la sèrie 'I love Benidorm'; de la psicòloga i fotògrafa María Moldes, la mostra compta amb la sèrie "Escenes de la vida radioactiva" i de Martin Parr, el revolucionari de la fotografia documentant el costat kitsch de la realitat una sèrie documental d'experiències visuals captades a la ciutat.

L'exposició romandrà oberta fins al 17 d'octubre en el Museu Boca del Calvari en horari de 15 a 22 hores, havent de respectar-se les mesures i protocols de seguretat vigents a la Comunitat Valenciana. El divendres dia 15 l'exposició obrirà, després de l'obertura inaugural, de 17 a 22 hores.