EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

17:38 PM

HORA BENIDORM

9ºC

Intervals de núvols con lluvia escasa

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

35%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament va iniciar este programa el 7 d'abril dins del paquet de mesures d'atenció a la població per la crisi sanitària de la Covid-19

El programa municipal 'Menjadors a casa' finalitza amb 88.000 menús entregats

20 juliol 2020
El programa municipal ‘Menjadors a casa’ finaliza con 88.000 menús entregados

Este dimecres, en l'últim repartiment, s'entregaran màscares a la població de 3 a 18 anys

El programa municipal 'Menjadors a casa', impulsat per l'Ajuntament de Benidorm al cap de poques setmanes d'iniciar-se la crisi sanitària de la Covid-19, finalitza esta setmana després d'haver entregat un total de 88.000 menús a escolars de la ciutat amb beca de menjador exclosos del sistema d'atenció de la Conselleria d'Educació, al voltant d'un miler. L'alcalde, Toni Pérez, ha recordat que "vam posar en marxa este programa per a suplir el servici de menjador escolar mentre durara la suspensió de l'activitat lectiva presencial, atenent així aqueixa població escolar i contribuint a alleujar la situació de les seues famílies, moltes de les quals s'han vist colpejades per la crisi econòmica i social que ha derivat de la sanitària".

Encara que inicialment el programa anava a subscriure's al curs escolar 2019/2020, "decidim primer prolongar-ho durant tot el mes de juny i posteriorment també al juliol, conscients que persistia la situació extraordinària generada per la crisi sanitària, ja que les famílies continuaven immerses en processos d'ERTO i no havien pogut reincorporar-se als seus treballs i fins i tot no havien percebut les prestacions que els corresponents".

Des del 7 d'abril que es va iniciar el programa, l'Ajuntament ha atés a tots els escolars amb beques de menjador dels tipus B, C, D, E i F, així com a l'alumnat amb beca tipus Al fet que ha tingut incidències amb els 'vals de compra' subministrats per Conselleria". Amb independència de la coincidència amb festius o amb vacances com les de Setmana Santa, l'alumnat ha rebut menús setmanals equilibrats i de 5a gamma elaborats per una empresa local i compostos per primers i segons plats, lactis, fruita i aigua.

L'alcalde ha recalcat que "des del primer moment les famílies van acollir i van valorar molt positivament este programa i la qualitat dels menús que els menors han rebut setmanalment des del 7 d'abril, tal com va quedar patent en els qüestionaris respostos per una mica més de 400 famílies i amb els quals volíem conéixer les seues necessitats així com el grau de satisfacció amb el servei". El 80% de les famílies van qualificar de 10 el grau de satisfacció amb el programa; el 97,2% va ressaltar que els menús eren nutricionalment equilibrats; el 93,3% va qualificar de 'molt bona' l'atenció prestada pels voluntaris; i pràcticament el 100% considerava encertats els punts de recollida habilitats per l'Ajuntament de Benidorm.

L'alcalde ha agraït "als voluntaris de la Xarxa d'Ajuda Col·lectiva (#XAC) la seua dedicació totalment altruista a este programa i a la resta d'iniciatives empreses per l'Ajuntament durant tota la crisi sanitària i que ens han permés atendre la població que més el precisava". Així mateix, ha posat l'accent "en la col·laboració que hem rebut d'empreses locals o que treballen a la ciutat, que de manera desinteressada han aportat el seu gra d'arena donant aliments per a este programa, demostrant així el seu compromís i implicació amb Benidorm".

Evolució de 'Menjadors a casa'

En el seu primer lliurament, el programa va atendre a més de 500 escolars d'Infantil i Primària amb beques de menjador tipus B, C i D. A partir del 2n lliurament, 'Menjadors a casa' es va ampliar també als beneficiaris de les beques tipus E i F fins a aconseguir els a prop 1.000 escolars. El nombre d'usuaris s'ha anat modulant en funció de les setmanes, amb una mitjana d'atenció d'entre 850 i 900 escolars. A més dels menors amb beques des de la B a la F, també s'ha atés als beneficiaris de les beques de tipus A, donat que tenien incidències amb els 'vals de compra' de Conselleria".

Nou lliurament de màscares entre la població escolar

Coincidint amb l'últim lliurament del programa 'Menjadors a casa', este dimecres l'Ajuntament realitzarà un nou repartiment massiu de màscares entre la població escolar, d'entre 3 i 18 anys. Les màscares podran recollir-se de 09.30 a 13.30 hores en els sis punts de lliurament habilitats per al programa 'Menjadors a casa': Casa del Fester, Centres Socials 'José Llorca Linares' i 'La Torreta', i CEIP El Murtal, Ausiàs March i Els Tolls.