EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

22:44 PM

HORA BENIDORM

14ºC

Poc núvol

O 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde participa en una taula de debat introduïda pel president del Govern i la ministra de Turisme

El Pla de Sostenibilitat Turística de Benidorm, exemple de tractor de competitivitat en l'àmbit nacional per a Turespaña

21 gener 2022
El Plan de Sostenibilidad Turística de Benidorm, ejemplo de tractor de competitividad a nivel nacional para Turespaña

Toni Pérez destaca la capacitat d'estos plans per a complir amb el Pla Estratègic de ciutat destinació turística

El Pla de Sostenibilitat Turística de Benidorm és, per a Turespaña, exemple de tractor de la competitivitat en l'àmbit nacional. Per això, l'alcalde, Toni Pérez, ha sigut convidat a participar hui en Fitur en una taula de debat que ha sigut introduïda pel president del Govern, Pedro Sánchez, i la ministra de Turisme, Reyes Maroto. Una taula que, després de l'exposició del secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, ha moderat la subdirectora general de Desenvolupament i Sostenibilitat Turística de la Secretaria d'Estat de Turisme, Ana Muñoz.

Durant la seua exposició, Toni Pérez ha traslladat les línies mestres del Pla de Sostenibilitat Turística elaborat per Benidorm i que va ser un dels 25 seleccionats en l'àmbit estatal en la primera convocatòria ordinària. L'alcalde ha recordat que este pla, que ha començat ja a desenvolupar-se, és finançat a tres bandes per la Secretaria d'Estat, la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Benidorm i "incidix, a través de prop d'una vintena d'actuacions i projectes, en els eixos de la DTI: sostenibilitat, accessibilitat, innovació, digitalització i governança".

En relació amb el Pla, actualment en desenvolupament, Pérez ha assenyalat que "l'objectiu d'este nou Pla és consolidar Benidorm com un destí segur, un eix estratègic crucial per a avançar cap a la sostenibilitat del turisme en el municipi en la situació actual". "Un Pla –ha aprofundit– per a consolidar un creixement sostenible, ambiental i socioeconòmic, impulsant una transformació competitiva del seu model econòmic per a, des de la millora de diverses infraestructures, optimitzar la connectivitat, l'accessibilitat i la sostenibilitat de les atraccions i recursos turístics i adoptant mesures de salut pública per a garantir la seguretat sanitària i higiènica".

Pérez ha posat l'accent en les diferents mesures relacionades amb la infraestructura, la senyalització i l'aplicació de nous recursos turístics més accessibles i sostenibles, als quals es destina un 40% dels recursos del Pla. També en les accions dirigides a millorar l'impacte ambiental (amb un 30%) i les accions per a la gestió, planificació i creació intel·ligent i diversificació dels productes turístics (20%); així com la incorporació de programes de gestió de risc i protocol de salut i seguretat, per als quals el Pla reserva un 10% dels seus recursos econòmics.

Toni Pérez ha destacat "la capacitat d'estos Plans de Sostenibilitat per a complir amb el Pla Estratègic que Benidorm s'ha marcat com a ciutat i destinació turística", i ha reafirmat la intenció de l'Ajuntament de participar en la pròxima convocatòria de fons Next Generation".