EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

14:24 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Poc núvol

S 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde ha recollit a Madrid el guardó dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat, on també s'ha reconegut la Zona de Baixes Emissions d'Armada Espanyola

El Govern premia a l'Ajuntament de Benidorm pel seu projecte de mobilitat per als vianants i accessibilitat en la zona sud de Jaume I

21 setembre 2023
El Gobierno premia al Ayuntamiento de Benidorm por su proyecto de movilidad peatonal y accesibilidad en la zona sur de Jaime I

El jurat ha valorat, entre altres factors, la creació de plataformes per als vianants, la plantació de vegetació o el disseny per a afavorir a grups de població més vulnerables.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha recollit este dijous a Madrid el Premi de la Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible 2023, que ha sigut concedit al Consistori benidormer pel seu "Projecte de la mobilitat per als vianants i accessibilitat, zona sud de Jaume I", en la categoria que engloba als ajuntaments de ciutats de menys de 100.000 habitants. Estos premis estan organitzats de manera conjunta pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que han coincidit a reconéixer "la labor de l'Ajuntament de fomentar la mobilitat per als vianants del municipi". El primer edil ha qualificat de "molt gratificant" el fet que "no un, sinó dos ministeris reconeguen el treball que fem per a promoure una mobilitat cada vegada més amable i més sostenible, que millore al seu torn la qualitat de vida dels nostres ciutadans".

Igualment, al costat d'este projecte de Jaume I, també s'ha reconegut un altre projecte impulsat per l'Ajuntament en matèria de mobilitat. En concret, el d'implantació de la "Zona per als vianants de baixes emissions en l'avinguda de l'Armada Espanyola", que ha obtingut el segon premi de la Comunitat Valenciana.

El deslliurament d'estos premis ha tingut lloc en la seu del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, després de la jornada sobre "Les zones de baixes emissions a Espanya" organitzada amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, que ha estat presidida per la directora general de Qualitat i Avaluació Ambiental, Marta Gómez *Palenque. Entre els aspectes que el jurat ha tingut en compte per a reconéixer a Benidorm figuren factors com l'aposta municipal per "fomentar la mobilitat per als vianants, mitjançant la millora de l'accessibilitat, la creació de plataformes per als vianants i la plantació de vegetació, convertint-ho en un espai més habitable".

Així mateix, el jurat també ha "valorat positivament l'atenció en el disseny de la seua mesura a grups socials més vulnerables, com són les persones majors, així com el treball del municipi en els últims anys en nom de la mobilitat sostenible".

L'alcalde de Benidorm ha estat acompanyat en este acte dels regidors de Mobilitat i de Cicle Hídric, Francis Muñoz i José Ramón González de Zárate.

Durant la seua intervenció, Toni Pérez ha destacat que este és "el primer premi que, vinculat a la sostenibilitat, tinc l'oportunitat de rebre com a alcalde de Benidorm", una ciutat que, segons ha exposat, "és el paradigma de la ciutat sostenible, perquè la sostenibilitat no sols és ambiental, també ha de tindre una dimensió social i econòmica. I bona part de tot el que estem fent en mobilitat, precisament, aborda aqueixa sostenibilitat en totes les seues dimensions".

Sobre el projecte desenvolupat en la zona sud de Jaume I, el primer edil ha explicat que està emmarcat "dins del nostre model de ciutat amable 10-20-30 que ja va rebre en el seu moment un premi en l'àmbit europeu" i que en ell "s'ha tractat de consolidar una zona on residixen molts dels nostres majors, aquells que van fer possible el Benidorm que hui coneixem, una població que ha anat creixent, que ara viu en alguns casos una soledat no desitjada, en una zona consolidada urbanísticament amb models de construcció dels anys 60 i 70 i on l'accessibilitat generava cada dia una major dificultat per a les relacions socials". Pérez ha recordat que esta zona es va introduir també dins de l'Estratègia de Desenvolupament Urbana i Sostenible Integrada (Edusi) de Benidorm per la seua vulnerabilitat econòmica i que les diferents actuacions dutes a terme permeten ara "accedir a uns carrers amb més de setanta anys i on el vetust ha donat pas al nou", introduint "paviments antilliscants, plataforma única, velocitat absolutament moderada, conversió en zona de vianants, cap vorada, baranes, alguna proposta per a elements elevadors...,". Tot això, segons l'alcalde, dirigit a "una població que per la seua edat agraïx moltíssim continuar vivint en el mateix lloc on va generar tota la riquesa que ara hem compartit i que es mereix poder continuar fent-ho i també gaudir".

"Cal tindre determinació, vocació i impulsar mesures que, a vegades, no sempre, són ben acceptades, però que per a molts alcaldes tenen com a objectiu millorar la vida de les persones. No tenim una altra comesa", ha conclòs Toni Pérez.

"Dia sense cotxes" i transbords gratuïts

Dins de les activitats que l'Ajuntament de Benidorm està realitzant amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, este divendres se celebrarà el 'Dia sense cotxe'. Per a això, des de les 10.30 i fins a les 21.00 hores es restringirà el trànsit en el Passeig de Ponent a residents i transport públic.

També a les 10 del matí, el Centre Municipal el Torrejó acollirà la trobada 'Turisme i mobilitat sostenible, model Benidorm', en el qual intervindran com a ponents l'alcalde de Benidorm i president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez; la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes; i el director general de Transports i Logística de la Generalitat, Manuel Ríos.

Igualment, en una iniciativa conjunta entre l'Ajuntament i la concessionària del transport públic Grup Avanza, els transbords entre línies de l'autobús urbà dins del terme municipal de Benidorm seran gratuïtes.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file