EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

03:38 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La presidenta de l'entitat llig un manifest a Benidorm amb motiu del Dia Mundial de la malaltia i lamenta l'absència de neuròlegs a l'Hospital

AFA torna a reclamar que s'invertisca més en investigació en la lluita contra l'Alzheimer i demana avançar en el diagnòstic primerenc

21 setembre 2023
Alzheimer

L'Associació de Familiars, Malalts i Col·laboradors d'Alzheimer, AFA Marina Baixa, ha tornat a reclamar hui "que s'invertisca en investigació i s'incrementen els fons pressupostaris" per a aconseguir avanços que combaten els efectes de les malalties neurodegeneratives. Ho ha fet durant la commemoració del Dia Mundial de l'Alzheimer, que s'ha celebrat a l'Ajuntament de Benidorm amb la lectura d'un manifest per la presidenta de l'associació, Garbiñe Mondragón.

Un acte en el qual AFA Marina Baixa ha estat abrigallada per l'alcaldessa en funcions, Ana Pellicer; la regidora de Benestar Social, Ángela Zaragozí; membres de la Corporació municipal; i representes d'altres entitats socials locals.

Mondragón, en el manifest, ha demanat que es complisca íntegrament la Llei de Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència mentre ha lamentat que a la Comunitat Valenciana "no hi ha encara centres homologats d'atenció a l'Alzheimer i altres demències".

A més de reclamar que la valenciana "no siga menys que altres comunitats autònomes" i que "hihaja una coordinació sociosanitària eficient i compromesa", Mondragón ha insistit en la necessitat de "que s'invertisca més en investigació". En eixe sentit ha recalcat la importància "de comptar amb un diagnòstic primerenc com a mitjà per a prolongar els períodes de qualitat de vida de les persones afectades, permetent, a més, que continuen sent part activa de la societat".

Igualment, ha reivindicat la millora en quantitat i qualitat de les teràpies no farmacològiques i que la Federació Valenciana d'Associacions de Familiars i Amics de persones amb Alzheimer (FEVAFA) siga "reconeguda com a interlocutora vàlida i de referència des del punt de vista social i d'intervenció sociosanitària pels diferents agents".

La presidenta d'AFA Marina Baixa ha posat l'accent "en l'absència de neuròlegs a l'Hospital comarcal" i ha insistit que "els familiars el continuen reclamant, així també com els polítics en la mesura que puguen, perquè és molt urgent".

Per part seua, la regidora de Benestar Social, Ángela Zaragozí, ha mostrat "el suport de l'Ajuntament a AFA Marina Baixa" i ha afirmat que "ens tindran al seu costat per al qual necessiten i atendrem les seues peticions i reivindicacions en la mesura que les nostres competències ens ho permeten".

Audios relacionados
Corte voz 1 Garbiñe Mondragón
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Garbiñe Mondragón
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Garbiñe Mondragón
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Garbiñe Mondragón
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Angela Zaragozí
Audio file